Rat klanova: „Ubili smo Klikovca po nalogu Alana Kožara“

Hronika 07. mar. 202118:44
Podeli:
Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

Podgoričanin Marko Šuković (30), koji je zajedno sa Milošem Markovićem osumnjičen da je 18. jula prošle godine, u Zeti, kao pripadnik kriminalne organizacije Alana Kožara i po njegovom nalogu, ubio Sašu Klikovca iz "zagoričkog" klana, izneo je pred specijalnim tužiocem svoju verziju događaja. Za razliku od njega, Marković se branio ćutanjem.

Iz obrazloženja optužnice, čija je kontrola zakazana za 16. mart, proizilazi da je Šuković u svojstvu osumnjičenog pred tužiocem ispričao da se kritičnog dana našao sa Milošem Markovićem iza hotela „Keto“ u Maslinama, piše Dan.me.

Marković mu je predložio da zajednički odrade neki posao jer je znao da se nalazi u lošoj finansijskoj situaciji. Kada ga je Šuković pitao na šta je mislio kada je kazao da odrade, on mu je odgovorio „nešto teže“ i ostavio mu dva-tri dana da razmisli, pa da mu se javi.

Šuković ga je ubrzo pozvao i rekao mu da pristaje da učestvuje u tom poslu. Kako je ispričao, Marković mu je rekao da treba neki momak da se upuca i da je njegova uloga samo da vozi, za šta će da mu plati 20.000 evra. Na Markovićev poziv, sastali su se kod kružnog toka na Starom aerodromu, u blizini Katoličke crkve, u 19 sati, odakle su se „golfom 3“ uputili u pravcu Zete. Marković je vozio do Zabjela, a potom je Šuković upravljao vozilom do restorana „Crnogorac“, gde su uhvatili nekoliko krugova i zadržali se oko sat i po do dva sata. Međutim, kako nisu videli Klikovca, vratili su se u Podgoricu.

Tada mu je Marković saopštio da je vlasnik tog restorana Klikovac i da ima zadatak da ga zastraši tako što će da puca u njega. Rekao mu je da to treba da izvrše za Alana Kožara. Sutradan, 15. jula, kao i narednih dana, nalaze se između 7 i 8 sati na istom mestu i odlaze za Zetu da traže Klikovca, ali nisu imali pogodnu situaciju da izvrše zadatak.

Kritičnog dana su napravili sačekušu Klikovcu kod njegovog parkiranog automobila, gde su čekali da on izađe iz restorana. Kada se Klikovac pojavio, Šuković je upitao Markovića da li je to Klikovac, a kada je dobio potvrdan odgovor, krenuli su u njegovom pravcu.

„U trenutku dok su se vozila nalazila paralelno, Marković je zapucao u pravcu Klikovca, koji je bio na mjestu vozača. Nisam video oružje iz kojeg je Marković pucao.Kada je ispalio šest hitaca, rekao mi je „gas,gas“, ispričao je Šuković na saslušanju u tužilaštvu.

Foto: Profimedia

Čaure koristio za zviždanje

Ivan Milačić, koji je takođe obuhvaćen optužnicom u ovom predmetu, negirao je članstvo u kriminalnoj organizaciji. Tvrdi da nije nabavljao niti skrivao oružje, te da je njegov DNK nađen na čaurama koje je koristio da bi zviždao ispred kuće Miloša Markovića.

Optužnicom, koja još uvijek nije pravosnažna, obuhvaćeni su Šuković, Marković, Milačić i Predrag Vukadinović, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo, kao i Jovan Milković, koji se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Rezultat DNK analize za Miloša Markovića daje ekstremno jaku podršku hipotezi da je donor biološkog materijala sa rukohvata i ručice za otvaranje prednjih desnih vrata sa unutrašnje strane, kao i Marka Šukovića na prednjim lijevim vratima automobila koji je korišten u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo“, tvrde iz tužilaštva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar