euleks
Foto: Vedat Xhymshiti / Zuma Press / Profimedia

Brojne policijske snage Euleksa jutros oko šest časova blokirale su kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, izveštava prištinska agencija KosovaPress.

Pročitajte još:

Razlozi za odlazak Euleksovih jedinica koje su blokirale ulicu u kojoj je kuća Krasnićija još uvek nisu poznati.

Jakup Krasnići je tokom rata na Kosovu bio portparol Oslobodilačke vojske Kosova, dugo godina generalni sekretar Demokratske partije, predsednik kosovskog parlamenta i trenutno je predsednik Glavnog odbora Socijaldemokratske inicijative.

Krasnićijeva ćerka optužila kosovske političare za „izdaju“ njenog oca – „Prodati i prljavi“

„Prodati i prljavi“, ovim se rečima ćerka Jakupa Krasnićija obratila nekadašnjim saradnicima svog oca, među kojima su Hašim Tači, Kadri Veselji, Agim Čeku, Džavit Haljiti, Rustem Mustafa, Enver Hodžaj, itd – iz grupe od 25 izlistanih imena.

Kako piše Zeri, ona je reagovala izrevoltirana akcijom EULEX-a koja se odvija u njihovoj kući od jutros.

Kosovske političare nazvala je očevim „bivšim saveznicima“ i krivi ih za „Specijal“, kako se skraćeno u kosovskoj javnosti nazivaju specijalizovana tužilaštva za zločine počinjene na Kosovu.

Kaže da su „prljavi“ poslanici „pali“ i „prodali“ njenog oca.

„Da li vam se dopadaju ove slike, kako se osećate sa ovim slikama? Tata je žrtvovao najbolje godine svog života za nas i vašu decu kako biste uživali u slobodi. Ponosna sam na svog oca, a šta je sa vašom decom? Kako se oni osećaju u vezi sa svojim nevernim roditeljima?“ – prenose mediji u Prištini njene reči.

Akcija Specijalizovanih veća u Prištini je još uvek u toku. Za sada se samo potvrđuje da se ona sprovodi, ne i koja konkretno i gde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar