Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Presuda Darku Šariću i još 17 optuženih za "pranje" 22 miliona evra stečenih krijumčarenjem narkotika biće izrečena 31. jula i to nakon 10 godina sudskog postupka.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno iznošenje završnih reči optuženih, a poslednji je bio okrivljeni Radovan Štrbac, dok je Darko Šarić juče završio svoje izlaganje.

Štrbac je, takođe, negirao izršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

„Ne znam od čega se ovde uopšte branimo?! Darko Šarić je imao legalan novac i ne znam zbog čega bi „prao“ već „oprane pare“. Finansijskim veštačenjem komisija stručnjaka je dokazala da niko od optuženih nema veze sa „pranjem“ novca i za sve mora da bude doneta oslobađajuća presuda. Tužilac ne zna ništa o imovinsko pravnim stvarima“, rekao je Štrbac na današnjem pretresu u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je potom osvrnuo i na svedočenje Mileta Jerkovića, koji je jedan od ključnih svedoka u ovom postupku.

Pročitajte još:

„Mile Jerković zna samo ono što mu je rekao tužilac. On je prilikom predloga za oduzimanje imovine, gde je bio prisutan advokat Zdenko Tomanović, rekao sve najgore o Šariću da bi mu se imovina oduzela, a u sudu u Sremskoj Mitrovici sve najbolje! Potom je pred sudom u Novom Sadu tvrdio da sam organizator cele grupe ja! Da li ćete verovati takvom svedoku to je na vama“, rekao je Štrbac.

On je za Jerkovića izjavio i da je on nezakonito dobio status svedoka-saradnika.

„Imam dosta toga o tome što je Jerković govorio Tužilaštvu. Zbog toga što je tako govorio i potvrđivao što mu je rečeno, dobio je status svedoka, dobio je pravo da mu se izdržavanje kazne odloži 12 puta, pa je umesto tri godine, odležao samo 42 dana.  Nema većeg prevaranta od Jerkovića! Ne zaslužuje da mu se bilo šta veruje. Taj svedok je šet puta osuđivan, laže, petlja, mulja, krade milione. Opljačkao je 118 milijardi i 146 zaposlenih ostavio bez posla“, rekao je Štrbac.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, tokom jučerašnjeg pretresa završnu reč je izneo prvookrivljeni Darko Šarić, koji je negirao da je prao novac, rekavši da je reč o legalnim parama, stečenim od prodaje „Štampe“ kompaniji WAC.

„Obično se kaže: “Ne pitajte me za prvi million”. Ja kažem, pitajte me za prvih 27 miliona evra koje sam dobio od “WAC” od prodaje “Štampe”. Od toga je sve krenulo, sve isplate, tako da nije tačno ovo što tužilaštvo priča. Kako je išao novac, utvrdili su veštaci finansijske struke“, rekao je Šarić.

Inače, Darko Šarić predao se marta 2014. godine srpskoj policiji, nakon višegodišnjeg bekstva. U ovom postupku, sem Šarića, optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučkovć, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar