Foto:Privatna arhiva

Svedok S. S. (ime poznato redakciji) dosad se dva puta obraćao specijalnom tužilaštvu u nameri da obelodani informacije koje ima vezane za vođu kriminalne grupe Darka Šarića, protiv koga se pred srpskim sudovima vodi nekoliko postupaka za šverc droge i pranje novca. Šarić je ponovo uhapšen aprila ove godine, ovog puta i za ubistvo svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca, zvanog Cigla, a svedok S. S. spreman je da ponudi informacije o još tri navodne likvidacije poznatog narko-bosa.

„Spreman sam da progovorio o tri ubistva za koja je odgovoran Darko Šarić“, kaže ovaj svedok.

Svedok S. S. se u dva navrata obraćao tužilaštvu u nameri da ga pozovu da obelodani svoja saznanja. Poslednji put to je bilo 15. jula, međutim, iz tužilaštva ga dosad nisu pozvali. U razgovoru za Nova.rs svedok ističe da ima saznanja da je Darko Šarić naručio tri likvidacije, za pojedine, a kako ističe, zna i gde su zakopana tela. Policija za neke od ovih ljude veruje da su u bekstvu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Reč je o tri likvidacije. Prva od te tri likvidacije dogodila se 2014. godine.

„Oko jedne likvidacije lično sam kontaktirao sa Darkom Šarićem. Zvao me je na telefon i rekao: „Brate moj, tebe zovem samo kad je najteže, moraš da ideš za Rio. Ove budale su napravile sr***, molim te, javi se Oliveru“, kaže ovaj svedok.

Pročitajte još:

Ističe da zna gde je zakopano telo pomenutog muškarca, te da je spreman da sva svoja saznanja o tri ubistva podeli sa tužilaštvom.

Svedok navodi da su se druge dve likvidacije desile u periodu nakon 2014. godine.

S. S. ističe da Darka Šarića poznaje godinama unazad, te da se narko-bos krio kod njega godinama pre nego što se predao srpskih istražnim organima. On nam je dostavio i fotografiju sa Šarićem, koja je, prema njegovim tvrdnjama, nastala u periodu neposredno pre nego što se Šarić predao te 2014. godine srpskim vlastima.

Portal Nova.rs kontaktirao je Tužilaštvo za organizovani kriminal kako bismo proverili zbog čega svedok dosad nije pozvan, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Podsetimo, Darko Šarić ponovo je uhapšen aprila ove godine, kada je policija upala u njegovu vilu na Dedinju.

Foto: Ataimages, E-stock

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, na osnovu prikupljenih dokaza u predistražnom postupku, Šarić se tereti da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom kokaina, ali i da je naložio izvršenje teškog ubistva svog kuma Milana Milovca.

Pročitajte još:

Iako novi predistražni postupak tereti Šarića za organizovanje kriminalne grupe od početka 2020. godine, čini se da je Šarić ostao u „biznisu“ od trenutka predaje, budući da se Milan Milovac sve vreme nalazio u Ekvadoru, a što se može videti i na osnovu presretnute komunikacije sa Skaja.

„Sumnjam u ‘Čupavog’. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim razmišljati da li će nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobit svoje. On je g**** već duže vreme. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos tome, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se…“, preneo je Jutarnji reči koje su otkrivene u kriptovanoj komunikaciji a koje je u februaru 2020. godine napisala osoba čiji je indentitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55.

Pored toga, Šarićeva grupa je, kako se sumnja, radila na diskreditaciji Nebojše Joksovića, bivšeg Šarićevog druga i saradnika u slučaju za pranje novca i trgovinu kokainom, kako bi izgubio status svedoka saradnika.

BONUS VIDEO: VIDEO Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar