Darko Šarić i Duško Šarić
Darko i Duško Šarić Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić/Aleksandar Bačlija

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) donelo je naredbu o proširenju istrage u slučaju Darka Šarića, a kako Nova.rs ekskluzivno saznaje, njome je obuhvaćen i Duško Šarić. Reč je o rođenom bratu uhapšenog Darka Šarića.

Prema saznanjima Nova.rs, naredba o proširenju istrage doneta je 19. jula, a Duško Šarić se tereti za zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Šarić se sumnjiči da je dvojici pripadnika MUP-a, a reč je o Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, davao novac i materijalnu dobit (u vidu građevinskog materijala) kako bi mu oni prenosili podatke o aktivnostima policije i BIA na rasvetljavanju slučaja podmetanja bombe pod automobil Gorana Nikolaševića.

Pročitajte još:

Inače, Duško Šarić je rođeni brat Darka Šarića. Šarić je pao aprila ove godine, kada je policija upala u njegovu kuću na Dedinju i stavila mu lisice na ruke.

Označen je kao organizator kriminalne grupe kojoj se na teret stavlja niz teških krivičnih dela. Sa Šarićem su privedeni i njegov advokat Dejan Lazarević, kao i navijač Uroš Radovanović (Mišić).

Oni se terete da za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

BONUS VIDEO: Darko Šarić u Specijalnom sudu – pogledajte kako danas izgleda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar