Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dve žene koje su se juče popodne šetale u blizini plaže Šordoš u Novom Sadu, prijavile su policiji da su videle da dečak oralno zadovoljava starca.

Novosadska policija je juče uhapsila M. J. (82) zbog sumnje da je obljubio osmogodišnjeg dečaka. Dve žene šetale su obalom juče oko 13.30 sati kada su, kako se sumnja, naišle na ovaj uznemirujući prizor.

„Žene su šetale i u jednom trenutku, u šumarku blizu plaže, navodno videle dečaka kako oralno zadovoljava starca. Jedna od njih odmah je pozvala policiju i prijavila ga. Starac je potom pobegao odatle, međutim, policija ga je našla u roku od 15-ak minuta i uhapsila. Dečak je ostao na istoj lokaciji“, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Osumnjičenom M. J. (82) određeno je zadržavanje do 48 sati. Iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu „Telegrafu“ je danas rečeno da policija ovom tužilaštvu još uvek nije podnela krivičnu prijavu.

„Jednom licu određeno je zadržavanje, zbog osnova sumnje da je učinilo krivično delo obljuba sa detetom iz člana 180 stav 1 Krivičnog zakonika, ali protiv tog lica policija ovom tužilaštvu još uvek nije podnela krivičnu prijavu“, piše u odgovoru iz VJT. Iako se u medijima pojavila informacija da je dečak štićenik Centra za socijalni rad dečak nije štićenik Centra i živi sa porodicom u blizini ove plaže. Osumnjičeni M. J. (82) nema krivični dosije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare