Foto:Shutterstock

Dva požara izbila su danas pre podne u okolini Jagodine i Novog Pazara, zbog udara groma usled nevremena koje je zadesilo zapadnu Srbiju.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačko jedinice i civilnu zaštitu u MUP Srbije Goran Nikolić izjavio je za medije da u požarima, koji su u ranim jutarnjim satima izbili u okolini Jagodine i Vrnjačke Banje, nije bilo povređenih i da su se u oba slučaja od udara groma zapalili strujomeri. Kako je naveo, zbog nevremena koje je juče i danas pogodilo Srbiju, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale i u Vrnjačkoj Banji, Smederevu i okolini Kruševca, gde su, kaže, obilna kiša i grad oštetili objekte i vozila.

Nikolić je istakao i da su u Vrnjačkoj Banji vatrogasne ekipe na osam lokacija izvlačile vodu iz kuća i objasnio da je bilo reči o komunalnim problemima, a ne o izlivanju reka.

„Voda se sa obližnjih brda slila u kuće koje se nalaze u depresijama. Jaka kiša pala je i u okolini Kruševca, gde je pet vatrogasnih ekipa na nekoliko mesta izvlačilo vodu. Sve naše ekipe su u pripravnosti da dejstvuju ako bude većih padavina“, naveo je Nikolić.

Dodao je da je bilo manjih intervencija zbog grada.

“U okolini Smedereva je palo drvo koje su naše ekipe uklonile sa puta. Za sada nije bilo većih intervencija zbog vremenskih nepogoda“, kazao je Nikolić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar