Foto: Arhiva, Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je poslednji rat mafiji pre tačno dva meseca, a da je isti uspešan koliko i svi prethodni, potvrđuje serija crnih i uznemirujućih događaja koji sve ovo vreme potresaju javnost. Pored učestalih mafijaških likvidacija i sačekuša, na površinu su isplivali i novi, autentični oblici mafijanja - od hiperprodukcije lažnih policijskih znački iskorišćenih najpre za tipovane pljačke, do krvavih obračuna berača i kopača pečuraka, alijas tartuf-mafije.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je rat mafiji objavio 2013., 2014., 2016., 2019. i tačno pre dva meseca – 19. oktobra 2020. godine. Ispostavilo se da se taj obračun događa samo u njegovim govorima pred kamerama, a na ulicama organizovani i svaki drugi kriminal cveta. Postavlja se pitanje, šta su nadležni do sada radili i šta rade u protekla dva meseca, obzirom da predsednik rukovodi svim institucijama koje bi trebalo da su u prvim borbenim redovima protiv onih „s druge strane zakona“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo da smo na ovu temu pisali posle sedam dana od dana kada je najavljen rat i da se tada, dakle samo za samo nedelju dana dogodio atentat na Aleksandra Šarca u garaži TC Ušće, bačena je bomba na restoran na Dorćolu, palicama je pretučen mladić u kafiću na Vračaru, potom su huligani upali na izložbu stripova, pocepali radove i bacili suzavac, zatim je bačena bomba na policijsku stanicu u Srbobranu i pucali su na policiju u Novom Sadu.

To sve se odigralo, kako smo naveli, u roku od sedam dana, a do danas je prošlo tačno dva meseca u toku kojih se dogodilo na desetine obračuna, ali mi smo izdvojili samo nekoliko, onih najzvučnijih.

Rafal na Nenada Alajbegovića Alibega

Alibeg, Foto: Printscreen

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, ranjen je 3. novembra na Novom Beogradu, u blizini starog Merkatora. Inače, Alibeg je nekoliko puta dosad izbegao smrt. Naime, on je upucan i krajem januara, a u tom trenutku je navodno bio sa Aleksandrom Halabrinom, koji je ubrzo potom ubijen. Alajbegović je osumnjičen za ubistvo, optuživan za poslove sa drogom, a osuđen je za više od 60 krivičnih dela.

Vedran Repčić ubijen u naselju Braće Jerković

Vedran Repčić Foto: Privatna arhiva, Goran Srdanov/Nova.rs

U parku između zgrada u Ulici braće Jerković kod broja 203 ubijen je Vedran Repčić (41), sin proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića.

Ubica je u njega 11. novembra sasuo rafal i Repčić je izdahnuo na mestu. Napadač je nakon ispaljenih hitaca pobegao u pravcu pijace, na sebi je imao tamnu odeću i sportsku torbu. Inače, Repčić je bio poznat beogradskoj policiji, a iza sebe ima pozamašan dosije u kom su upisana razbojništva, kao i jedno ubistvo zbog kog je osuđivan. Takođe, Repčić je dovođen u vezu sa još dva ubistva u prestonici koja su do danas ostala nerasvetljena, a nakon što ih priznao na saslušanju, promenio je iskaz na sudu, tvrdeći da mu je priznanje iznuđeno.

Ubijen Bojan Mirković u „Belvilu“

Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Samo dan nakon ubistva Repčića, u Belvilu upucan je Bojan Mirković (34). On je bio član kriminalne grupe Stefana Jovičića Zeka i blizak je organizovanoj kriminalnoj grupi “škaljari”. Takođe, dovođen je u vezu sa ubijenim Šarcem. U trenutku kada se Bojan M. pojavio, ubica je krenuo ka njemu, nakon čega je žrtva krenula da beži. Ipak, egzekutor ga je sustigao nedaleko od lifta i izrešetao. Njegov ubica se na mesto zločina dovezao trotinetom.

Ubijena braća zbog tartufa

Foto: Privatna arhiva/Dejan i Nebojša E.

Početkom decembra braća Predrag (43) i Stanislav J. (37) ubijeni su u šumi u Jarku kod Sremske Mitrovice, dok su druga dvojica braće Dejan (38) i Nebojša E. (36) ranjeni u sukobu koji je između njih izbio oko branja tartufa. Reč je o četvorici zavađene braće koji su i ranije imali probleme. Navodno, braća Predrag i Stanislav J. su tvrdili da su oni imali u zakupu deo zemljišta u šumi u Jarku, ali da su Dejan i Nebojša E. često dolazili i brali tartufe i pored njihovih apela da to ne rade.

Oko tartufa je i pre tri dana došlo do obračuna u šumi kod Kupinova kada je na jednog tartufara pucano iz gasnog pištolja kao upozorenje.

Investitora Sašu P. opljačkala dva muškarca sa lažnim značkama

Saša P. Foto:Vesna Lalić

Pre šest dana na Zvezdari se odigrala filmska pljačka kada su investitora Sašu P. opljačkala dva muškarca sa lažnim policijskim značkama. Dvojica razbojnika su upala u njegov na Zvezdari i počeli da viču “Lezi, policija”. Kada su videli da se on uplašio, vezali su njega i sestru i oteli mu 100.000 evra, a potom ih zaključali u stanu.

Saša je inače juče iz banke podigao pomenuti novac i odneo kući.

Rešetanje po Novom Pazaru 

Mesto pucnjave u Novom Pazaru, Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Poslednjih dana centar mafijaških obračuna bio je u Novom Pazaru. U obračunu koji se dogodio 15. decembra u jednoj od centralnih ulica ranjen je muškarac M. K. (39) i jedna slučajna prolaznica. Otac H. A. i njegov sin A. A. vozili su se kroz grad kada su u drugom automobilu ugledali M. K. sa kojim su odranije u sukobu. Izvadili su oružje i zapucali na njega. Metak je pogodio i slučajnu prolaznicu M. K. Druga pucnjava u ovom gradu dogodila se samo dva dana kasnije kada je nepoznati napadač sa ulice, kroz izlog kafića, otvorio vatru na Nihada B. (37) i teško ga ranio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare