Foto: Vesna Lalić, Wikimedia/Aleksandar Simić

Filmska pljačka koja se odigrala juče na Zvezdari i dalje ne prestaje da intrigira javnost, a u međuvremenu, pojavili su se novi detalji ove nesvakidašnje otimačine koju su izveli lažni policajci. Ispostavilo se da je žrtva lopova Saša P. poznati gradski investitor koji je u žižu javnosti dospeo prošle godine kada je kupio staru kuću Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici i na tom mestu izgradio stambeno-poslovni kompleks.

Reč je o kući u kojoj je Mihailović živeo od 1931. do početka Drugog svetskog rata. Saša je prošle godine srušio i na njenom mestu sagradio zgradu.

„Kuću nisam ciljano kupio zbog toga što je tu stanovao Draža Mihailović, već se ukazala prilika. Dugo godina bavim se ovim poslom i kada se na tržištu nađe objekat koji ima odgovarajuću lokaciju, odlučim se za njega“, rekao je tada Saša P. i dodao da nije u mogućnosti da pokloni deo zgrade za potrebe muzeja Draže Mihailovića,  iako je njegov poštovalac, ali da bi generalno voleo da muzej bude otvoren.

Podsetimo, juče su dva razbojnika sa lažnim značkama i pištoljima uz povike, „Policija, lezi dole“, upali u stan Saše P. na Zvezdari i njega i njegovu sestru vezali i navodno, su ga tukli, sve dok nije rekao gde drži novac.

Potom su uzeli 100.000 evra i pobegli.

Od juče su se pojavile razne teorije o tome ko je „tipovao“ Sašu i kako su lopovi saznali da ima toliki novac kod sebe u tom trenutku. Nagađalo se da ga je tipovao neko iz banke, potom agent, pa čak i komšija…

Ipak, prema rečima ljudi iz komšiluka, ceo grad zna da je Saša – „pun para“.

Inače, juče je kod sebe imao 86.000 evra i milion i po dinara. Razbojnici još uvek nisu identifikovani.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare