Foto: Privatna arhiva, Goran Srdanov/Nova.rs

Vedran Repčić koji je jutros izrešetan u naselju Braće Jerković, poznat je beogradskoj policiji, a iza sebe ima pozamašan dosije u kom su upisana razbojništva, kao i jedno ubistvo zbog kog je osuđivan. Takođe, Repčić je dovođen u vezu sa još dva ubistva u prestonici koja su do danas ostala nerasvetljena, a nakon što ih priznao na saslušanju, promenio je iskaz na sudu, tvrdeći da mu je priznanje iznuđeno.

Repčić, koji je inače sin prolasvljenog fudbalera Srebrenka Repčića, uhapšen je zbog ubistva vlasnika prodavnice STR „Brka“. Tokom saslušanja, on je navodno priznao još dva ubistva, koja je navodno, počinio sa samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici koje se dogodilo 1. oktobra 1996. i o ubistvu taksiste „Beotaksija“ Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac.

Međutim, Repčić je kasnije ustvrdio da je priznanje u policiji o ova dva ubistva dao „pod prisilom i pretnjom“, a tokom istrage i suđenja on je oslobođen krivice za ova dva zločina zbog nedostatka dokaza.

Podsetimo, nepoznati napadač ispalio je više metaka u čoveka koji je nepomično ostao da leži. Lekarske ekipe pokušale su da ga reanimiraju na licu mesta, ali je on podlegao povredama.

Napadač je nakon ispaljenih hitaca pobegao u pravcu pijace, na sebi je imao tamnu odeću i sportsku torbu.

Uviđaj je i dalje u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare