Duško Šarić
Duško Šarić Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal odredilo je danas Dušku Šariću i Milanu Vučiniću pritvor do 60 dana, saopštio je taj sud.

Kako su saopštili iz Višeg suda u Beogradu, doneto je rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od 27.07.2022. godine, kojim je prema okrivljenom Dušku Šariću određen pritvor.

„Pritvor mu je određen iz razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a koji pritvor mu se računa od 04.01.2024. godine, kada je lišen slobode i koji mu po ovom rešenju može trajati najduže 60 (šezdeset) dana“, naveli su u saopštenju Višeg suda.

Takođe, u pritvoru koji najduže može trajati 60 dana, iz istih razloga ostaje i drugi optuženi Milan Vučinić.

„Okrivljenom Dušku Š. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz člana 359 stav 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 34 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenom Milanu V. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika“, zaključuju u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, kriminalnoj grupi koju je navodno predvodio Šarić na teret se stavlja da su planirali ubistvo svedoka-saradnika u drugom postupku Nebojšu Joksovića.

Na optuženičkoj klupi nalaze se Darko i Duško Šarić, advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić i Arsa Šarić. Vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Bonus video: Suđenje Šariću za ubistvo Joksovića: Još bez konačne odluke o skaj porukama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare