suđenje Urošu Blažiću Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ; Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje Urošu Blažiću (22), optuženom za ubistvo devetoro ljudi i teško ranjavanje još 12 osoba 4. maja prošle godine, danas se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju iskaze su davali svedoci, a jedan od njih, inače drug optuženog ubice, onesvestio se tokom davanja iskaza.

Nakon što je cela porodica Uroša Blažića odbila da svedoči, za sudsku govornicu pristupila je Anastasija Đ, bivša devojka masovnog ubice.

„Ostajem pri svom iskazu. Nemam ništa da dopunim. Dolazila sam kući kada smo se bili zajedno. VIdela sam pištolj, ispod jastuka, kada sam legla na krevet, napipala sam oružje. Pitala sam ga šta je to, on je rekao da ima oružje. Rekla sam da skloni to od mene. Rekao mi je da njegov otac ima lovačke puške i da se bavi lovom. Išla sam i kod njega kući. Upoznala sam njegovu porodicu. Gledao je oca kao autoritet, nisam provodila vreme sa njima“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Dodala je da Uroš Blažić nikada nije pominjao oca, osim što je rekao da je bio u vojsci.

„Znala sam za stan u Beogradu kada smo išli na slavu kod njegove snajke. Jednom je Radiša samo dolazio kod njega u kuću u Šepšinu. Kad smo se upoznali, bila korektna, bila je veza okej. Rekao mi je da želi da živim sa njim, da završim četvrtu godinu srednje škole vanredno, da je njihov život idealan. Poslednju svađu kad smo imali, tad smo i raskinuli. Tada sam ga se plašila. Rekla sam da sam se plašila kada smo raskinuli, promenio se mnogo. On nije bio agresivan prema meni svaki dan, ali poslednji dan kada je video da hoću da raskinem, nije hteo da me vrati kući. Morala sam da pozovem nekoga da dođe po mene. On je rekao da će me on voziti, tražio mi je telefon, počeo da se dere na mene u kolima, počeo da lupa između sedišta, isterao me iz auta, razmišljala sam da li će da me udari. Rekao mi je da izađem iz auta u smislu da će biti nešto gore ako ne izađem“, rekla je Anastasija Đ.

Foto: MUP

Istakla je da je pitala Uroša Blažića zašto drži pištolj ispod jastuka, a on je odgovorio da živi sam u slabo naseljenom delu sela i da to čini radi samoodbrane.

„Naša veza se svela na to da budemo kod njega i kući. Nije bilo bitno da li ja hoću da se vidim, on je samo hteo. Imala sam posle dečka iz Malog Orašja, okupljali smo se tamo. Bili su tu mladići koji su postradali i ranjeni. Uroš nije znao da imam dečka iz Malog Orašja. Kada me izbacio iz auta, nije bilo svedoka, ja sam pokušala da priđem automobilu, ali se on udaljavao.
To je bila noć kada smo raskinuli. Skupila sam stvari, a on se ponašao kao da ništa nije desilo, nisam znala na šta je spreman. Morala sam da pristanem na seksualni odnos, da bih stigla kući“, navodi bivša devojka masovnog ubice.

Veličao je kriminal

Anja T, devojka s kojom se Blažić svađao u Vacap grupi neposredno pre masakra, istakla je da je masovni ubica svakodnevno objavljivao snimke na društvenim mrežama koji veličaju kriminal.

„On je obavljivao snimke na drušvenim mrežama koje veličaju kriminal. Ja sam njega dva puta videla. Nije pričao da je u svađi sa nekim. To je bila obična svađa, rekao mi je da sam f**sa i moju porodicu je vređao, da sam glupa. Zvao me Viktor i svi iz grupše, jer me Blažić izvređao mnogo“, kaže Anja T.

Blažićev drug se onesvestio tokom svedočenja

Svedok Milan Vesić, drug Uroša Blažića istakao je da je poznavao Blažića oko tri godine i da mu nikada nije pričao o oružju.

Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Pitao sam ga za sadnice, neke i ništa drugo nismo pričali. Ponašao se normalno, nije pio. Nije pričao da se svađao sa meštanima. Trenirao je, rekao mi je da je krenuo u teretanu. Rekao mi je da je koristio sredstva, trembolon. Odlazio sam kuću u Šepšinu. Dolazio je i Radiša, bio je na deset minuta kada smo pekli neko prase i otišao. Nije pokazivao nikakva bes i agesiju pred nama. Pričao mi je oko okopavanja voća, jer se na razumem najbolje. Pokazivao nam je da voli da kosi. Krenuo je sa treninzima mesec, dva pred maj. Došao je u Beograd, rekao je da počinje da trenira i da će to da koristi. Nisam mu davao nikakve savete, jer se ne razumem najbolje u to. Znam da je bio u inostranstvu, to je bilo kad se vratio odatle“, rekao je Vesić.

U trenutku davanja iskaza, Vesić se onesvestio i pao.

Čuvari su pritrčali i doneli mu stolicu da sedne, ali kako mu je pozlilo, izveden je iz sudnice.

Bonus video: Uroš Blažić priznao da je počinio masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare