Dragan Marković Palma Foto:printscreen/PINK/magazinIN

Otkako je Dragan Marković Palma javno optužen za podvođenje devojaka i maloletnica na raznim događajima u Jagodini, lider Jedinstvene Srbije krenuo je u rafalnu odbranu svog lika uzornog i patrijarhalnog domaćina i dela humaniste dobrotvora i uspešnog privrednika i biznismena. Iako je u prvim danima ofanzive posegao za javnim pretnjama i ucenama, u stillu "i ja o njima znam svašta", taktiku je iznenada promenio i počeo da obija pragove svih televizija i najgledanijih programa, što najbolje potvrđuje koliko i sam strahuje od konačnog raskrinkavanja i mogućnosti da bude procesuiran za ono što je duže od dve decenije javna tajna u Jagodini.

Foto:printscreen/PINK/magazinIN

Stravične optužbe na račun Dragana Markovića Palme uspele su da za samo nekoliko dana sruše sliku srpskog domaćina koju se Marković svojski trudio da izgradi godinama. I ono što je bilo smešno, ako je i bilo, danas je postalo tragično.

I to ne samo zato što su iznete tvrdnje da Palma na zabavama podvodi devojke i maloletnice svojim poslovnim partnerima i drugim zvanicama, da ih, prema svedočenju njegovog bliskog saradnika Miće Jovanovića, dodeljuje gostima nakon što alkoholom zagreje atmosferu, već i zbog toga što se svojim nastupima srozava ispod svih granica ukusa i pristojnosti.

Foto:printscreen/PINK/magazinIN

Lik Dragana Markovića Palme građani Srbije gotovo svakog jutra mogu videti u jutarnjim programima različitih režimskih televizija sa nacionalnom frekvencijom u kojima Palma, na doduše nesrećan način, pokušava da opovrgne sve što se o njemu proteklih dana govori.

Tako smo mogli da čujemo da će Marković organizovati autobus sa natpisom „bunga bunga DMP“ i da će njime obilaziti mesta, da će za onih čuvenih „3.000 za gospođu“ opustiti ruku, pa će se taj iznos popeti na 4.000, odnsono 5.000 dinara u zavisnosti od pola.

Od Markovića smo saznali i da su 393 žene koje su podnele krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić dolazile u Palminu kancelariju da tu prijavu potpišu, čime je praktično potvrdio ono što smo svi sumnjali.

Dragan Marković Palma Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Prostor koji dobija na nacionalnim frekvencijama koristi i da zastraši eventualne svedoke i preti im, ali i da uputi šifrovane pretnje najverovatnije svojim poslovnim saradnicima iz političkih struktura.

„Ja mnogo više znam o njima. I ovih dana samo time sam se bavio. Ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba i tako dalje. Neću sad sve da otkrijem, a i neću da pričam sad i ovo nije sad ja tebe plašim – ako ti kažeš za mene reći ću ja i za tebe“, izgovorio je Marković u programu uživo, čime je zaradio i krivičnu prijavu.

O kojoj nesreći se radi nismo imali prilike da saznamo, ali budući da se tog dana intenzivno govorilo o saobraćajki na naplatnoj rampi Doljevac, osnovano se dolazi do sumnje da bi se moglo odnositi upravo na ovaj slučaj, posebno jer dva minuta spornog snimka nisu videli ni učesnici u postupku, ni sud, zapravo niko osim predsednika Srbije, što je sam priznao.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Već tešku situaciju dodatno otežava i to što je reakcija nadležnih, od institucija do Palminih saradnika, jednako strašna kao i Palmine televizijske izvedbe. U prvom talasu reakcija ministarka za ljudska prava i dijalog Gordana Čomić nije želela da komentariše slučaj, a Zorana Mihajlović bolje da se nije oglašavala budući da je pokušala da fokus prebaci u sferu međupartijskog prepucavanja.

Rame uz rame sa njima stoji i sramna izjava predsednika koji iz nekog razloga smatra da će „jezivije“ biti ako se ispostavi da su optužbe lažne, nego da je sve istina.

I dok nam Palma svojom pojavom i histeričnim izjavama kojima pokušava da relativizuje situaciju „ulepšava“ čak i Uskršnje dane gostujući po različitim emisijama, o eventualnim žrtvama, svedocima i njihovoj zaštiti zvanično ne govori niko. A poznato je da u Srbiji, posebno u ovakvim slučajevima, žrtve bivaju provučene kroz kaljugu i pre nego što dobiju priliku da se pred nadležnima progovore.

#related-news_0

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare