Aleksandar Vučić, Dnevnik RTS
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

"Nisam se izjašnjavao o Draganu Markoviću Palmi, jer mislim da to nije posao za politiku. U pitanju su suviše teške optužbe i Marković je u pravu - neko će zbog svega morati da ide u zatvor", rekao je gostujući na RTS-u predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

“Reč je o teškom slučaju. Nisam se izjašnjavao, jer mislim da to nije posao za politiku. Nisam hteo sebi to da dozvolim, jer država mora da bude poštena. To suviše teške optužbe i ne smete sebi da dozvolite da bilo koga povredite. To je posao za tužilaštvo i sudove. Kad god vidim da se političari umešaju, a to je u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene naopačke. Ti političari su lagali za milion drugih stvari i ništa im ne verujem. Zato bih želeo da se ovim bave nadležni organi. Suviše su teške optužbe i Marković je u pravu – ili on ili neko drugi mora da ide u zatvor„, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

On je dodao da će policija saslušati sve i ispitati detalje navoda koje je na konferenciji za novinare iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić.

“Policija će da sasluša sve, od Markovića do Marinike Tepić. Mislim da je dobro što je slučaj prebačen iz Jagodine kako ne bi postojao pritisak. Ako se pokaže da je ovo istina, biće jezivo. Ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije. Šta će da radi Marković i šta će da objašnjava svojoj deci i unicima“, rekao je Vučić, da bi potom prokomentarisao iskaz svedoka koji je javnosti predstavila Tepić.

„Vi nam pravite predstavu i skrivate nekoga kako bi sve imalo veći efekat, a svi znamo da je reč o stranačkom aktivisti. Ako postoje žene koje će to da kažu, dajte molim vas prijavite to nadležnim organima i nemojte da unosite politiku. Zaštićenih nema i to svakako neće biti Dragan Marković Palma. Ako je to istina, osećao bih mnogo više od prezira prema njemu. Ali ako nije istina, ko će da mu vrati život?“, upitao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je četiri puta bio u gostima kod Palme, ali da nikada ništa slično nije video.

„Bio sam četiri puta njegov gost u Jagodini i ne mogu da garantujem da se tako nešto nekada nije događalo. Ne virim u tuđe postelje i ne pravim se pametan. Za ta četiri puta koliko sam bio, niko mi nikada nije doveo nikakve žene ili devojke, niti je bilo ko seo pored mene. Doduše, ja uvek kratko ostanem i odem. Međutim, nikada se ništa slično nije desilo. To, naravno, ništa ne mora da znači“, naglašava Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare