U teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Jančići nadomak Čačka nastradala su četiri mladića, život su izgubili u noćnim satima na jednoj opasnoj krivini i mostu koji nije imao ogradu. Meštani su inspekciji i nadležnima godinama govorili i upozoravali na loše stanje puta koji vodi ka Divčibarama. Da li se nakon ove strašne nesreće učinilo nešto i da li su se konačno čuli ti apeli meštani Jančića?

Na terenu se jasno vidi da se ništa nije promenilo i da je put i dalje neobezbeđen, korov je osvojio ceo put i nije ni malo pregledan. Celom dužinom put je pun rupa i dalje je nepregledan i što je najvažnije nema te bele trake koja je izuzetno važna za vožnju u noćnim satima.

Ostoja Milić, predsednik mesne zajednice Jančići zaključuje da na ovom putu ništa nije urađeno ni pre ove strašne tragedije ali ni posle.

Foto: Privatna arhiva

– Pisali smo najmanje 50 zahteva, za signalizaciju za saniranje puta i popravljanje i sve su obećavali i samo odlažu sa „biće, biće, biće i nikad“. Nakon tragedije koja se desila rekli su staviće zaštitnu ogradu, uradiće ovaj put, saniraće i naravno gore gde imamo 900 metara asfalta koje je odnela reka Kamenica pre tragedije sedam dana, doterali su rizlu koja je sad već ispala iz rupa, rupe su ogromne da se prođe ne može. Mi smo se sada rešili na blokadu puta ako se niko ne javi za sedam dana – rekao je Milić.

Ovo je veoma prometan put koji vodi do Divčibara od Čačka do poznatog ski centra ovim putem ima samo 53 kilometra, takođe iz pravca Kraljeva i Niša ovo je najkraći put. Prometan je pogotovo vikendom.

Zanimljivo je da je 2016. godine saobraćajna inspekcija naložila javnom preduzeću da put dovede u bezbedno stanje i upravo su spomenuli da put nema signalizaciju i ogradu koja ne postoji par godina.

– Pre tačno 38 godina ovde je sleteo autobus, tačno gde su ovi momci nastradali i od tada je napisano sigurno 20 zahteva da se postavi ta ograda a evo i dan danas nije postavljena. Obećali su nadležni da će u avgustu biti urađen put, kad bude bio rebalans budžeta, sada kažu u opštini da od toga nema ništa i da se čeka da potpiše Drobnjak i da se odlaže za sledeću godinu – zaključuje Ostoja Milić.

Da li će ovaj put izdržati zimu svi su saglasni da neće. Na terenu se jasno vidi da asfalt propada i da je samo pitanje dana kada će se neko tu prevrnuti. Na par mesta na ovom putu postoji opasnost od prevrtanja automobila.

Odgovori od nadležnih se čekaju a bitno je samo konstatovati da su stradala četiri izuzetna mladića, dobri učenici koji nisu imali ni kapi alkohola u krvi. Da li će čelnici grada Čačka prihvatiti svoj deo odgovornosti svakako videćemo narednih dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare