Advokatska komora
Foto: N1

Izbori za novog predsednika, ali i celo rukovodstvo Advokatske komore Srbije, održani su juče na Pravnom fakultetu u Beogradu, a prema prvim informacijama, pobedu je odneo advokat Momčilo Bulatović.

Inače, kandidati za novog predsednika AKB bili su advokati Momčilo Bulatović, Zdenko Tomanović i Čedomir Kokanović. Prebrojavanje glasova još uvek nije završeno, a prema prvim informacijama, najviše glasova dobio je doajen advokature Bulatović.

Pročitajte još:

Drugi je Tomanović, a iza njega Kokanović.

Inače, Momčilo Bulatović iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru, a u advokaturi važi za cenjenog pravnika. Tokom karijere branio je veliki broj lica, kako poznatih srpskoj javnosti, tako i nepoznatih.

Branio je pojedine haške optuženike, a zastupio je i poznate kriminalce devedesetih godina. Svojevremeno je zastupao i Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen u filmskoj poteri na ulicama Beograda, 27. aprila 2000.godine.

Bulatović se jednom priikom čak našao na meti napada, odnosno u leto 2003. godine. Advokat, tada angažovan za odbranu haškog optuženika Veselina Šljivančanina, ispričao je naknadno za medije da ga je u dvorištu zgrade u kojoj živi, u Karađorđevoj ulici, sačekao maskirani napadač, koji je ispod zimske jakne izvukao pištolj sa prigušivačem. Advokat se dao u bekstvo i uspeo da izbegne zlu sudbinu.

Beogradski advokati juče su birali predsednika, potpredsednika, 13 članova Upravnog odbora, pet članova Nadzornog odbora, disciplinskog tužioca, 10 zamenika disciplinskog tužioca, predsednika disciplinskog suda, zamenika predsednika disciplinskog suda i 22 sudije disciplinskog suda AKB.

BONUS video: Advokatura o protestima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar