Foto: Printscreen/Tv Pink

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić rekao je večeras u emisiji "Hit tvit" da očekuje oslobađajuću presudu, jer je nevin i nije učestvovao u delima za koja se tereti. Dikić je uhapšen u Crnoj Gori, a optužen je za organizovanje državnog udara u toj zemlji.

Dikić je, gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, rekao da je te večeri kada je uhapšen tražio da odmah bude poligrafski testiran i da je više puta tokom istrage i suđenja tražio poligrafsko ispitivanje.

„Znam da to nije dokaz na sudu, ali sam hteo da dokažem da sam nevin. Oni to nikada nisu dozvolili, jer znaju da je sve to izmišljeno“, rekao je Dikić.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Iste večeri kada sam uhapšen, ja sam stupio u štrajk glađu i žeđu, 17 dana, zbog nepravde koja mi je načinjena. Te večeri, taj glavni specijalni tužilac Kantić mi je ponudio slobodu, da ja zbog te slobode optužim našu crkvu, neke Ruse za koje sam ja čuo te večeri, da optužim Srbe iz Crne Gore, Demokratski front, Andriju Mandića… Naravno da ja to nisam mogao, niti bih mogao ikada“, ispričao je Dikić.

On je dodao i da veruje “da je glavni scenarista svega sigurno onaj ko je hteo da dobije izbore“.

„Naš predsednik je od decembra do marta bio aktuelan u toj priči. Oni su imali neke SMS poruke koje smo razmenjivali dok sam radio i nakon što sam se razboleo i operisao od karcinoma, on me je pitao kako sam. Oni su hteli da ja optužim predsednika da me je on poslao da izvršim državni udar u Crnoj Gori. I ćerka mi je napadnuta“, rekao je Dikić.

Apelacioni sud u Crnoj Gori ukinuo je prvostepene presude u slučaju „Državni udar“ i više puta je u Podgoricu slučaj vraćen na suđenje pred novo veće.

Bivši komandant Žandarmerije Dikić pušten je iz zatvora posle više od četiri godine, a za navodni državni udar zajedno sa njim osuđeni su i neki predstavnici opozicije u Crnoj Gori.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar