Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju "državni udar", potvrđeno je "Vijestima".

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

Pročitajte još:

Predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem.

„Veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih nisu mogli biti prihvaćeni ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u odnosu na postojanje krivičnih dela za koje su optuženi proglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela“, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest meseci zatvora.

Eduar Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krivična dela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar