Dijana Hrkalović daje izjavu u policiji

Hronika 01. mar. 202113:58 > 14:2615 komentara
Podeli:
Dijana Hrkalović, Foto: N1

Bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović daje izjavu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije zbog eventualne povezanosti sa klanom Veljka Belivuka.

Dijana Hrkalović je u SBPOK došla u pratnji dva advokata, prenosi N1.

Podsetimo, Dijana Hrkalović bila je ispitana i pre mesec dana u vezi sa slučajem prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je, kako je nedavno izjavio ministar policije Aleksandar Vulin, odbila poligrafsko testiranje.

Hrkalovićkin naprasni odlazak iz MUP iznenadio je u maju 2019. čitavu javnost, iako su se za njeno ime sve vreme vezivale brojne afere. Pored naglog porasta broja mafijaških likvidacija, njen mandat obeležili su brojni potresi u MUP, zapošljavanje sumnjivih kadrova i njihovo imenovanje na visoke funkcije, kao i formiranje posebnih jedinica, čiji je smisao čitava javnost imala prilike da spozna prošle godine tokom građanskih demonstracija.

Ono što je pak bilo najupečatljivije u vezi sa Hrkalovićkom jeste njeno kumovanje odnosima između policije i pripadnika huliganskih navijačkih grupa, sa kojima je i ona sama bila i više nego bliska, a što istovremeno nije ni pokušala da sakrije. Policija je u to vreme svakodnevno sve više gubila davno poljuljani kredibilitet kod građana, koji su se s pravom izjašnjavali u velikom procentu da se u Srbiji ne osećaju bezbedno.

Nakon što je otišla iz MUP, spekulisalo se da će se vratiti na svoje staro radno mesto u BIA, a govorilo se i o navodnoj diplomatskoj karijeri. Ona je međutim,nakon nekoliko meseci tihovanja u dubokoj medijskoj ilegali, javnost iznenadila vešću da je odbranila doktorat na Filozovskom fakultetu, kao i da je bila jedan od najboljih studenata svoje generacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar