Foto:Nova S

Spektakularno hapšenje Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kao i još 15 članova njegove huligansko-navijačke grupe, nije preterano iznenadilo javnost, najpre zbog toga što je danima unazad upravo on tema broj 1 u svim prorežimskim medijima, koji pak, podjednaku pažnju posvećuju i njegovoj najbližoj saradnici, bivšoj državnoj sekretarki MUP dr Dijani Hrkalović. Upravo zbog toga, javnost se s pravom pita da li je novopečena doktorka psihologije sledeća "žrtva" koju će dojučerašnji potčinjeni službenici, vezanu lisicama uskoro prošetati, kako bi što bolje ispozirala fotoreporterima i snimateljima. Posebno posle današnje Vučićeve izjave da o njoj "nema ništa lepo da kaže" i svih afera u kojima se njeno ime pominje.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da li je Belivukovo hapšenje samo pokazna vežba ili dugonajavljivani konačni obračun države s mafijom, otkriće uskoro sami istražni organi, u zavisnosti od toga da li će se njihova akcija tu zaustaviti ili pak proširiti izvan stadiona u Humskoj i obuhvatiti najpre policijske strukture.

Da je Belivukova grupa uživala zaštitu potvrdili su danas svi zvaničnici koji su govorili o hapšenju, uprkos tome što godinama unazad, nezavisni mediji neumorno uzbunjuju javnost tekstovima o ovim istim kriminalcima. Tako se i predsednik Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji osvrnuo na slučaj Dijane Hrkalović, ističući da „za nju nema šta lepo da kaže“.

S obzirom na to da odavno nije nikakva tajna da je glavni oficir za vezu „države“ sa huliganskim navijačkim grupama bila bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, osim eventualno za predsednika koji je tek nedavno doživeo prosvetljenje, pitanje koje se samo nameće jeste – da li je upravo ona sledeća na listi hapšenja?

Pročitajte još:

Imajući u vidu da slučaj Belivuk u poslednjih nekoliko dana prate brojne nelogičnosti, od pokušaja atentata u Crnoj Gori do hapšenja zbog „informativnog razgovora“ i ekspresnog puštanja na slobodu, nije izenađujuće što znatan deo javnosti sumnja da je čitava ova akcija unapred orkestrirana, odnosno da Belivuk, kao verni saradnik za specijlane operacije, trenutno igra samo novu ulogu.

Kako za portal Nova.rs otkriva dobro obavešten sagovornik, dalji razvoj upravo slučaja Hrkalović, najbolje će pokazati šta je po sredi.

„Ako je zaista u toku rat sa mafijom, odnosno Belivukovom grupom koja je istina, jedna od najopasnijih u regionu, iza brave bi morali da se nađu i oni koji su najpre stvorili tog istog Belivuka, a potom ga čuvali, negovali i razvijali u sve ovo što je postao danas. Hrkalović je tu samo jedna od karika, posebno u MUP, ali ne treba zaboraviti ni sve one tužioce i sudije koji su vodili sumnjive istrage protiv njega i dopuštali da se svaki put iznova vraća na ulicu“, kazao je naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Pročitajte još:

Takođe, sporno je i to što se Hrkalović poslednjih nedelja ne povezuje samo s Belivukom, već i sa aferom prisluškivanja predsednika, ali i slučajem „Jovanjica“. Uprkos optužbama koje se svakodnevno ispaljuju ka njoj, mahom sa naslovica tabloida, Hrkalović do danas nije postala predmet nijedne istrage.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare