Devojčica (2) koju je udarila struja i dalje kritično

Hronika 26. maj 202016:31
Podeli:
Ilustracija Foto: Shutterstock

Stanje dvogodišnje devojčice iz Beograda koja je primljena u Zemunsku bolnicu prošle nedelje zbog strujnog udara, i dalje je teško i oporavak teče sporo, rečeno je za "Blic" iz te zdravstvene ustanove.

„Devojčica se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege i njen oporavak teče sporo, a stanje je teško. Vrlo je nezahvalno u ovom trenutku bilo šta prognozirati. Određene rane zarastaju, ali zbog težine njenih povreda oporavak će teći izuzetno sporo“, rečeno je za Blic iz Zemunske bolnice gde je dete zbrinuto.

Dvogodišnje dete zadobilo je stravične povrede 19. maja u popodnevnim časovima, najverovatnije spletom nesrećenih okolnosti, pošto se uhvatilo za kabl od punjača za telefon. Devojčicu je bez svesti pronašao otac N. K i nakon neuspelih pokušaja da je probudi, odvezao je u bolnicu.

„Moja ćerka je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najverovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, posle čega je došlo do strujnog udara. Došao sam sa posla i dete zatekao kako leži na podu… Nije reagovala. Odmah sam je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomerala. Udarao sam joj šamare, ali nije vredelo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pesak, ali ni posle toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svesti“, ispričao je vidno potreseni otac N. K, koji je jedva smogao snage da kaže šta se dogodilo.

Prema njegovim rečima, komšija i on su dete stavili u automobil i hitno prevezli u bolnicu.

„Celim putem do bolnice, dete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Nažalost, ne znam kako je sada. Bio sam u bolnici od ponedeljka uveče. Tamo sam sedeo sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu. Juče ujutru su mi rekli da će mi u 9 javiti kako je dete, a kad smo pozvali, naveli su da će saopštiti u podne… Još ništa ne znam“, ispričao je otac očiju punih suza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar