Devojci u Brusu koja je bacila bebu pomagala starica?

Hronika 26. apr. 202010:02
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanovic/ Nova.rs

Meštanka sela Batote kod Brusa Đ.J. (21) navodno je bacila bebu nakon porađaja, a sumnja se da joj je pri porođaju pomagala izvesna starica.

Kako prenose mediji, devojka se sada nalazi u bolnici, gde je čuvaju policajci, jer se strahuje da bi mogla sebi da naudi. Meštani kažu da je radila u prodavnici, ali niko ne može da kaže ko je otac deteta.

Navodno, Đ.J. bacila je bebu nakon porađaja u praznu kesu od deterdženta na smetlištu, 100 metara nedaleko od njene porodične kuće. Ceo slučaj se otkrio kada se porodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove.

U početku nije želela da ispriča šta se sve dogodilo. Međutim, istražitelji su se dali u potragu na terenu u ataru sela Batote na nekih 20 kilometara od Brusa. Bilo je sumnji i da je eventualno došlo do spontanog pobačaja, ali su sve sumnje razvejane kada su na lice mesta došli obducenti. Utvrđeno je da se porođaj dogodio, a u ovom trenutku ima indicija da je beba rođena živa, ali se procene o njenoj starosti kreću od 6. do 9. meseca.

Žitelji sela Batote kažu da je devojka krila od roditelja trudnoću, porodila se u šumi, onda bebu uzela i zavila u neku kesu od deterženta za veš i bacila.

Meštani i dalje tvrde da joj se zatim slošilo kod kuće. Roditelji su je, potom, odveli kod ginekologa u Brus gde je utvrđeno da se porodila, te je tako i otkrivena istina a telo bebe pronađeno.

Ona je prebačena u Kruševac, a sada se radi na utvrđivanju okolnosti, odnosno je li beba rođena živa ili mrtva.

Komentari

Vaš komentar