Foto: Nemanja Jovanovic/ Nova.rs

Meštanka sela u blizini Brusa , bacila je bebu nakon porađaja u prazan džak praška na smetilištu, 100 metara nedaleko od njene porodične kuće, a za ceo slučaj se otkrilo kada se porodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove.

Porodilja nije u početku želela da ispriča šta se sve dogodilo.

„Devojka se požalila na krvarenje, ali kako nije htela da sarađuje, doktoru je to sve bilo sumnjivo i odmah je na osnovu svega viđenog posumnjao da je došlo do porđaja i pozvao je policiju“, prenose Novosti izvor iz istrage.

Kako je dodao, porodilja je prebačena na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Kruševcu,gde je, trenutno čuva policija. Istražitelji su se dali u potragu na terenu u ataru sela Batote na nekih 20 kilometara od Brusa. Bilo je sumnji i da je eventualno došlo do spontanog pobačaja, ali su sve sumnje razvejane,kada su danas na lice mesta došli obducenti.Utvrđeno je da je do porođaja definitivno došlo.

„Prvo je na nekih 100 metara od porodične kuće devojke na smetlištu nađena posteljica, to je bilo sinoć oko 23 sata,a onda je danas nađena i beba i to umotana u peškir i to u praznom džaku za prašak“, iznosi izvor.

Pretpostavlja se da niko od ukućana nije znao da je devojka trudna,kao i da je porodilja krila trudnoću.

„Za sada se krivično delo kvalifikuje kao ubisvo pri porođaju, određena je mera zadržavanja, a donet je nalog za obdukciju bebe“, kaže Milan Mihajlović,javni tužilac OJT Brus.

„Obdukcija koju će raditi stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu utvrdiće definitivno da li je dete bilo živo i koja je bila starost novorođenčeta“, dodaje on.

U ovom trenutku ima indicija da je beba rođena živa, ali se procene o njenoj starosti kreću od 6. do 9 meseca.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar