Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Printscreen/Instagram

Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovala je M. L. (50), osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića (30), 13 septembra ove godine u Novom Beogradu.

Kako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv M. L. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije.

Podsećanja radi, u nedelju, 13. septembra oko 12.15 sati došlo je do eksplozije u Omladinskim brigadama na Novom Beogradu. U džipu koji je odleteo u vazduh nalazili su se Strahinja Stojanović i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je u napadu prošla sa lakim telesnim povredama.

U centar interesovanja javnosti, Stojanović je došao u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je u trenutku eksplozije bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales. On je pukom srećom ostao nepovređen, jer se nekoliko trenutaka ranije, vratio do stana po svoj mobilni telefon.

Iz zatvora, u kome je bio zbog izazivanja opšte opasnosti, izašao je nekoliko meseci ranije, u aprilu 2018. godine.