Foto: detective-info.com.ua

Nišlije Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31), koji su uhapšeni u Ukrajini zbog sumnje da su u utorak u Kijevu teško ranili vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37), dobro su poznati našoj policiji i bili su u zatvoru zbog teških krivičnih dela.

Petar, poznatiji kao Peca Pitbul, osuđen je na osam godina zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu, dok je Milan iza rešetaka proveo tri godine zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Petar je iz zatvora izašao marta 2018. a njegov pajtaš aprila ove godine kada je pušten na uslovnu slobodu jer mu je kazna smanjena za 11 meseci. Petar je sa četvoro svojih saradnika 5. marta 2010. godine opljačkao Vojvođansku banku odakle su odneli čak 48.203.570 dinara.

Ova pljačka osim po vrednosti odnetog plena, biće zapamćena i po tome što su razbojnici u banku ušli maskirani u žene. Nosili su plave perike, i cveće u rukama pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali dok nije bilo kasno.

Naoružani pištoljima savladali su čuvara Slavoljuba Micića, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi usled čega je on zadobio prelom potiljačne kosti, a razbojnici su pucali u njegovom pravcu da bi ga uplašili.

„Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja Gorana Miloševića ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod i novac potrpali u torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa čuvarem banke Aleksandrom Matićem pa su i u njega pucali ali su ga promašili“, objašnjavaju izvori koji su vodili istragu u postupku protiv Jovanovića.

Vozilom koje ih je čekalo pobegli su ka periferiji Niša gde su ga zapalili. Međutim, vatra se ugasila pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju. Uhapšeni su 30. novembra iste godine i osuđeni na ukupno na 38 godina robije.

Petar je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a tokom boravka u Srbiji nije bilo saznanja da je kršio zakon. Milan Branković je 8. marta 2017. godine uhapšen u Prokuplju sa punim gepekom oružja.

Petar Jovanović, prvi s leva i Milan Branković, poslednji na slici Foto: detective-info.com.ua

„U njegovom vozilu tada je pronađena automatska puška, okvir za pušku sa 16 metaka kalibra 7.62 milimetara, jedna ručna bomba i 44 metaka raznog kalibra. Nesumnjivo je da je njegovim hapšenjem sprečena nečija likvidacija, ali istragom nije utvrđeno ko je bio meta planiranog napada“, objašnjavaju izvori za telegraf.rs.

Niški organi gonjenja nemaju saznanja kada su ova dvojica došla u vezu sa „škaljarcima“ ali se veruje da nisu bili deo crnogorske
kriminalne grupe, već da su bili angažovani da ubiju Zvicera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar