Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Užičanin Damir Hadžić (45) navodi se kao jedan od mogućih nalogodavaca ubistva Radoja Zvicera. Hadžić je dobro poznat našoj policiji, a nalazi se na "visokoj poziciji" u "škaljarskom klanu".

Ime Damira Hadžića pominjalo se i nedavno kada je ubistvo kavčanina Davorina Baltića na Vračaru ponovo punilo novinske stranice nakon objavljivanja snimka njegovog ubistva. Na tom video-zapisu se navodno vide upravo Hadžić i plaćenik iz BiH kako rešetaju Baltićev automobil u kom je u tom trenutku bio sa kumom, inače policajkom Marijom Nikolić.

Još jedan detalj vezuje ova dva vatrena okršaja – u obe situacije, oroz je povukao čovek poptuno obučen u belo, odevni predmet koji podseća na skafander kakve nose medicinski radnici, forenzičari i slično, prenosi blic. Inače, beogradski i crnogorski mediji ranije su o Hadžiću izveštavali u kontekstu užičkog lopova, koji je shvativši da mu je policija na tragu, otišao iz Srbije i utočište pronašao u nekim drugim evropskim zemljama. Navodno je i u tim zemljama odlazio u pljačke, a govorkalo se i da je član pljačkaške grupe Pink Panter.

U „papirima“ naših istražnih organa navodi se i da Damir ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju.

Upravo kretanje u kriminogenoj sredini povezalo je navodno Hadžića sa škaljarskim klanom, a vremenom se popeo na visoku poziciju u hijerarhiji, toliko da je sada navodno jedan od sposobnijih da organizuje ubistva. Paralelno sa tim, u rodnom gradu o njemu godinama unazad ne znaju ništa čak ni oni sa kojima je bio blizak.

On je, inače, pre desetak godina uhapšen u Milanu gde je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindirnaog vozila za prevoz novca. Taj pokušaj pljačke je propao, iako je on sa svojim saučesnicima bio naoružan dugim i kratkim cevima. Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je pucano u kladionici u ovom gradu. Ranjen je sa tri metka, ali je uspeo da se spase. Međutim, Hadžićevo ime nije se našlo na listi uhapšenih u ukraijnskoj Odesi juče kada su lisice na ruke stavljene srpskim državljanima, Petru Jovanoviću (46) i Milanu Brankoviću (31), zatim Baraninu Stefanu Đukiću kog Crna Gora potražuje zbog ubistva Jovana Klisića prošle godine u Baru i Podgoričaninu Emilu Tuzoviću (30).

„Vijesti“ su ranije prenele tvrdnje njihovog izvora da je Đukić u toj državi boravio sa falsifikovanim pasošem Severne Makedonije. Pritom, ukrajinski mediji su objavili da je osim Balkanaca uhapšen i jedan kijevski policajac i to zbog sumnje da je dočekao pucače u Ukrajini i nadzirao njihovu pripremu ubistva.

Inače, uhapšeni Đukić i Tuzović bliski su barskom klanu kojim rukovodi Alan Kožar, a ta kriminalna grupa navodno godinama unazad sarađuje sa škaljarcima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar