Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvoje povređenih u eksploziji plinske boce u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu i dalje se nalaze u teškom stanju na odeljenju intenzivne nege, rečeno je za Nova.rs iz Urgentnog centra. Njihovo stanje od juče je nepromenjeno.

 

Reporteri portala Nova.rs obišli su kiosk brze hrane u kom je juče oko 9.00 časova došlo do eksplozije. Srča, šut i delovi lokala koji su juče tokom prepodneva bili rasuti svuda po ulici, očišćeni su, a vlasnik obližnjeg lokala kaže da je čišćenje trajalo do kasno u noć.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Radnici Gradske čistoće su juče došli odmah nakon uviđaja i kroz par sati je sve bilo čisto. Mi smo do kasno sinoć čistili u našim lokalima. U mojoj menjačnici se odvalio deo zida. Lokal odmah pored restorana u kom je eksplodirala boca je totalno uništen ali smo i odatle uspeli da izvučemo šut“, kaže nam vlasnik obližnje menjačnice.

Na izlogu koji se nalazi prekoputa brze hrane je i dalje su primetna oštećenja, a naš sagovornik kaže da su već dolazili stakloresci da uzmu mere.

„Što se štete tiče, mi ćemo to sanirati i ne brinemo previše jer smo svi osigurani. Ali se plašim za Mirjanu K., vlasnicu i radnicu lokala, ona ima 90 odsto opekotina po celom telu, nalazi se u teškom stanju. Zlatko, mladić koji je pritrčao da pomogne je menadžer ovog kafića i kako smo čuli, i on ima opekotine i prelome. Svi mi iz komšiluka nadamo se da će se brzo oporaviti i da će se što pre vratit“, kaže on i dodaje da je povređena žena izuzetno posvećena lokalu koji drže ona i suprug i da u njemu predano radi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zvaničan uzrok eksplozije, kako je juče saopštio Grad Beograd, jesu neispravne instalacije u restoranu brze hrane, a na licu mesta moglo se čuti da su eksplodirale plinske boce.

U eksploziji je, pored dvoje koji su sa teškim povredama i dalje na intenzivnoj nezi, povređeno još je još četvoro.

Čika Ljubina ulica, eksplozija, hronika, plinska boca, vatrogasci, policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na licu mesta juče ujutru se pojavio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je najavio da će se držanje ćumura, roštilja i plinskih boca u stambenim objektima od sada rigorozno kontrolisati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare