Foto: MUP Srbije

Pripadnici kriminalne grupe "vračarci", koju predvodi odbegli Nikola Vušović Džoni, uhapšeni su sredinom novembra prošle godine, a pre samo nekoliko dana, u okviru istrage, saslušani su svedoci. Ozloglašenim "vračarcima" na teret se stavljaju tri likvidacije - Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, a zasad nije poznato kakvim dokazima raspolaže Tužilaštvo za organizovani kriminal, kao i da li su oni dovoljni za podizanje optužnice.

U maju će biti šest meseci od hapšenja „vračaraca“, ali i rok u kome bi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) trebalo da podigne optužnicu protiv osumnjičenih.

„Vračarci“ su pali novembra prošle godine, u velikoj akciji MUP, BIA i TOK, a osumnjičeni su privedeni zahvaljujući Skaj aplikaciji. Kod njih su pronađene velike svote novca, a terete se za tri ubistva.

Jedno od njih jeste ubistvo Dragana Ristića Čađe. Ristić je ubijen 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici. Kobnog dana, Ristić je izašao iz svog „audija“, kao i suvozač iz automobila „pasat“, koji ga je udario na uglu Smederevskog puta i Ulice proleterskih brigada, kada mu je napadač pucao u glavu i grudi, a potom ga „overio“.

Aleksandar Halabrin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Drugo ubistvo je likvidacija Aleksandra Halabrina, navijača Partizana. Halabrin iz Janošika kod Alibunara, nestao je 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, a njegovo telo pronađeno je mesec dana kasnije u mestu Parcani kod Sopota.

U okviru istrage ubistva Halabrina pre nekoliko dana saslušana je majka ubijenog navijača Mara Halabrin, ali i bivši vođa navijača Nenad Alajbegović Alibeg. Alajbegović je bio blizak ubijenom Halabrinu.

Pročitajte još:

Treća likvidacija koja se na teret stavlja „vračarcima“ je ubistvo Aleksandra Šarca. Šarac, pripadnik međunarodne bande „Pink panteri“, ubijen je oktobra 2020. u garaži TC Ušće, njemu je tada ubica prišao i u njega ispalio dva smrtonosna hica u glavu.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

„Vračarci“ se dovode u vezu sa još nekoliko likvidacija, ali i sa drugim krivičnim delima, među kojima su iznude.

Kako je naš portal ranije pisao, prilikom pretresa lokacija koje su koristili „Vračarci“ zaplenjena je velika svota novca koju su osumnjičeni imali kod sebe. Sumnja se da je pomenuti novac stečen kriminalnim aktivnostima.

Pročitajte još:

Osumnjičeni su proteklih godina živeli na visokoj nozi, nosili su skupe brendove, a novac trošili na provod. Interesantno je da su, a kako su mediji pisali, najčešće nosili odeću marke „Luj Viton“, te je to bio njihov zaštitni znak. Većina privedenih članova imali su torbice te marke kod sebe.

Prilikom pretresa lokacija koje su koristili zaplenjeni su i luksuzni automobili koje su imali u svom posedu.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Hapšenje je ponovo izbegao vođa grupe Nikola Vušović, a zasad nije poznato gde se on nalazi. Pretpostavlja se da se krije u inostranstvu, a poslednja lokacija na kojoj je zatečen jeste Dominikanska Republika.

BONUS VIDEO: Vuk Cvijić: Sistem funkcioniše, posle Belivuka – Vračarci, na tribinama nove vođe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar