Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, MUP Srbije

Istraga protiv kriminalne grupe "Vračarci" na čijem je čelu Nikola Vušović, poznat kao Džoni sa Vračara, se širi i veruje se da je upravo ta ekipa bacila ručnu bombu na frizerski salon u Braničevskoj ulici početkom novembra ove godine.

Kako navodi sagovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf, „pomenuta grupa je počela sve da reketira na Vračaru“.

„Počeli su da prave nerede po Vračaru, da reketiraju frizerske salone bukvalno, krenuli su i da ulaze ujutru u klubove po gradu da se „šire“, svi su nosili trobice poznatog brenda i po tome su bili prepoznatljivi, a veruje se da su bacili bombu na frizerski salon u Braničevskoj ulici što će se daljom istragom utvrditi. Taj salon je bio okidač da se krene u akciju“, rekao nam je sagovornik iz istrage.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, tužilaštvu za organizovani kriminal još dvojica pripadnika uhapšenog klana Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, ponudili su da budu svedoci saradnici, od kojih je jedan, Nikola Kačarević, a za sada nije prihvaćen nijedan zahtev jer se čeka odluka tužioca.

Pripadnici pomenute kriminalne grupe osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, kao i za pet pokušaja ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Pročitajte još:

Nakon policijske akcije MUP, BIA i SBPOK u okviru koje su uhapšeni pripadnici kriminalne „Vračarske grupe“, Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 osoba.

BONUS VIDEO: Pala srpska kriminalna grupa, hapšenja u 3 evropske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar