Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal moralo bi za manje od mesec dana, tačnije do 4. avgusta, da podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne grupe, koji se sumnjiče za više ubistava i drugih teških krivičnih dela. Tog datuma ističe zakonski šestomesečni rok za podizanje optužnice, a postavlja se pitanje, da li je tužilaštvo sakupilo neophodne dokaze protiv grupe koja je prethodnih godina bila strah i trepet na južnoj tribini.

Belivuk i pripadnici njegove organizavane kriminalne grupe pali su u velikoj akciji MUP i BIA početkom godine, tačnije 4. februara. Lisice na ruke stavljene su grupi koja broji više od 20 osoba, a sumnjiče se za teška krivična dela.

Pročitajte još:

Tokom istrage javnost Srbije imala je priliku da vidi brojne dokaze, poput bunkera pronađenog u vikendici u Ritopeku, koju su koristili članovi Belivukove grupe. U vikendici je pronađena i mašina za industrijsko mlevenje mesa, a kako su najviši državni zvaničnici MUP tvrdili, pretpostavlja se da su žrtve samlevene u njoj.

Takođe, pronađene su fotografije i snimci mučenja ljudi, za koje se sumnja da su žrtve pomenute kriminalne grupe. Najviši državni zvaničnici nebrojano puta su se oglašavali povodom kriminalnih aktivnosti klana, pa su tako i brojna saznanja iz istrage sve češće završavala u javnosti.

Tako je na televiziji prikazan snimak sa nadzornih kamera na kome se vidi trenutak kada nekadašnji vođa bande „Pink Panteri“ Milan Ljepoja ulazi u štek-kuću Belivukove grupe u Ritopeku, iz koje nikad ne izlazi. Tačnije, ne postoji snimak na kom se vidi kako je Ljepoja ikada izašao iz te kuće.

Foto: Printscreen/Pink, MUP

Sa druge strane, kamere su snimile kako, nekoliko dana kasnije, pripadnici grupe Belivuka u 18 kesa iznose nešto iz pomenute vikendice. Sumnja se da je reč o delovima tela Ljepoje.

Ubrzo je osvanuo još jedan dokaz protiv grupe Velje Nevolje. Naime, objavljen je video-snimak na kome se vidi kako Belivuk vežba pucanje iz snajpera u šumi. U tom trenutku, pored njega je još jedna osoba, a kako je naknadno saopštio predsednik države Aleksandar Vučić, reč je o Nebojši Jankoviću, bivšem policajcu i pripadniku 63. jedinice Padobranskih brigada.

Pročitajte još:

Prema saznanjima našeg izvora iz istrage, neophodno je da se završe sva veštačenja rađena tokom istrage, a bilo je više od 100. Zasad nije poznato da li policija raspolaže dokazima dovoljnim za osuđujuću presudu ovoj kriminalnoj grupi.

Više od 10 muškaraca na listi nestalih

Grupa Velje Nevolje, vođe navijača grupe „Principi“, uhapšene je početkom februara u velikoj akciji MUP i BIA. Sumnjiče se za najteža krivična dela, među kojima su ubistva, otmice i iznude.

Podsetimo, Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) rekao je nakon hapšenja Belivukove grupe da, osim ljudi za koje je izvesno da su ubijeni, a među kojima su Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja, na spisku muškaraca, čiji se nestanci vezuju sa pomenutim kriminalnim klanom, nalazi još devet lica.

Foto: Nestali Srbija

On je u emisiji na jednoj televiziji pročitao spisak, na kome su: Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Lazar Vukićević, (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23), Alekandar Grigorijević (42) i Goran Mihajlović (23).

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar