„Čekam policiju da se javi i molim boga“: Potresna izjava oca nestalog mladića

Hronika 03. jan 202213:13 > 13:13
Podeli:
Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Danas je u Beogradu nastavljena potraga za nestalim 27-godišnjakom iz Splita, kojem se 31. decembra oko 2:30 u klubu Gotik kraj Save izgubio svaki trag.

Nenad Periš, Matejev otac, u nedelju je stigao u Beograd. Jutro posle nije imao novih informacija.

„Očekujem da mi se jave iz policije, trebali bi mi reći u kojoj je fazi istraga, što je do sada napravljeno… A meni treba samo sin…“ rekao je u ponedjeljak za Dnevnik.hr Nenad Periš.

„Čekam policiju da se javi i molim boga“, kazao nam je.

Skrhani otac ponovio je kako veruje da srpska policija dobro radi svoj posao, ali neizvesnost je najgora. Svaka pouzdana informacija o mladićevu nestanku bi pomogla.

Četvrti dan potrage, detaljno se pretražuje ušće Save ispred kluba u kojem je Matej Periš poslednji put viđen. O okolnostima nestanka zasad se samo nagađa.

I dok je čitava beogradska policija na nogama, a javnost potresena mladićevim nestankom, iz kluba Gotik, u kojem se Splićaninu izgubio svaki trag, za Telegraf najavljuju kako će njihov advokat odgovoriti na "sve insinuacije o ovom slučaju".

Informacije o okolnostima Matejeva nestanka, ali i samoj potrazi, cure na kapaljku. Policija je tek šturo saopštila kako je u toku intenzivna potraga za mladićem te da se preduzimaju sve zakonom predviđene mere.

Pročitajte još:

Dok otac nestalog mladića polaže nade u bilo kakve informacije o svom sinu, čitav događaj teško je rekonstruirati. Još je puno pitanja ostalo neodgovoreno: zasad je poznato da, kako navode srbijanski mediji, snimka nadzorne kamere iz noćnog kluba potvrđuje da je Matej izašao iz Gotika.

Je li krenuo prema reci, kako se nagađa, ili prema gradu, kako je također bilo neslužbeno objavljeno u delu medija, sa sigurnošću se ne zna.

Nenad Periš za Dnevnik Nove TV kazao je kako veruje tamošnjoj policiji. Matej je, kako je također potvrdio, bio iskusan plivač i bivši vaterpolista.

"Samo da Mateja nađem, pa makar ga morao samo jednom poljubiti'', rekao je kroz plač otac nestalog mladića. Matej se u nedelju trebao s društvom vratiti u Split.

Prijatelji nestalog mladića još su u šoku. Kako su izjavili, u klubu su se doslovno na nekoliko minuta razdvojili, nakon čega se Mateju izgubio svaki trag.

Šta se tačno dogodilo, trebalo bi biti poznato nakon policijske rekonstrukcije. Kako su nam neslužbeno kazali policijski izvori, u svakoj potrazi za nestalom osobom najvažnije su sve informacije prikupljene u prva 72 sata.

Matej Periš prvi put je došao u Beograd s prijateljima, s kojima je trebao dočekati Novu godinu. Njegov nestanak prijavili su na Silvestrovo oko 18 sati poslepodne.

Prijatelji su shvatili da nešto nije u redu kad su videli njegovu jaknu u garderobi kluba, a Mateja nije bilo.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je tjelesne građe. Policija i obitelj mole sve koji imaju bilo kakve informacije da im se obrate.

BONUS VIDEO: Potraga za nestalim Matejom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar