Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

Za mladim Splićaninom Matejom Perišem koji je u noći uoči dočeka Nove godine nestao iz noćnog kluba Gotik u Beogradu, policija traga već gotovo 48 sati. O njegovom nestanku bruje i hrvatski mediji koji su objavili razgovore sa Beograđanima, a koji tvrde da nestanak mladića zasigurno nije povezan za eventualnim napadom ili obračunom.

Večernji list objavio je izhjavu izvesnog Uroša (35) s Banovog Brda koji, kako navodi list, odbacuje mogućnost da je Mateja neko napao ili mu učinio nešto nažao.

– U Beograd radi provoda svaki vikend dolaze Hrvati i Slovenci. Beograd je poznat po svojoj gostoljubivosti i želimo da se svako ovde oseća dobrodošlo. Ne pamtim kada je u mom gradu bilo ko napao ili krivo pogledao nekoga s područja bivše Jugoslavije – govori Uroš koji se nada da je Matej negde na sigurnom te da će ga policija pronaći.

Istog je mišljenja i Nemanja (58), vatreni navijač beogradskog kluba Crvene zvezde. On ipak demantuje da je Perišu pretila bilo kakva opasnost od nasilja navijačkih skupina, piše vecernji.hr.

– U bivšoj Jugoslaviji, Zvezda i Hajduk bili su bratski klubovi. Pre rata, moji prijatelji iz Splita dolazili su k meni u Zemun, a ja sam svakog leta bio kod njih u Splitu i po otocima. Bilo je to neko drugo vreme koje se nikada neće vratiti, no ljubav Beograđana prema Splićanima je ostala – uverava nas Nemanja koji se, baš kao i mnogi iz Beograda, nada najboljem mogućem ishodu potrage.

Večernji.hr razgovarao je i sa Radmilom (49) koja je te noći nakon svirke Gorana Bregovića i novogodišnjeg vatrometa prolazila ispred noćnog kluba Gotik u kojem je Matej posljednji put viđen. Te se noći nad rekom, kaže, spustila velika magla. Noć je bila hladna i vlažna, a pred klubom Gotik vladala je velika gužva.

Pročitajte još:

– Gotik se nalazi na istočnoj obali Save blizu njena ušća u Dunav, na mestu koje zovemo Beton hala. Tu se nalaze veliki betonski hangari u koje su nekad dolazili brodovi na remont. Danas su tamo restorani i klubovi u koje zalaze oni dubljeg džepa, najpoznatiji su Frida i Gotik.. To su fensi uređena mesta, nemaju veze sa splavovima i narodnjacima. Onde na zabave dolazi beogradska elita, to je jedno od skupljih mesta u gradu. Vlada urbani džir, nema narodnjaka i onde ne dolazi gradski šljam, klošari i navijači, već fini ljudi, fensijana. Tamo pristaju i kruzeri. Nema šanse da ga je tamo bilo ko napao, a ni bilo gde drugde, mi volimo Splićane – potvrđuje Radmila ono što nam je kazao i Nemanja.

-Zbog magle, gužve i vlage Radmila s Vračara strahuje od najgoreg scenarija.

– Ispred toaleta je bio ogroman red koji sam uočila pa je verojatno izašao ispred, no kako tamo prolazi puno ljudi, otišao je malo dalje, u mrak da ga neko ne gleda. Bojim se da se okliznuo i pao u reku. Na tom je mestu voda duboka i struja jaka jer je blizu ušće pa ga je, bojim se, voda odnela. Nadam se da sam u krivu i da će dečka pronaći, strašna je to tragedija – rekla nam je Radmila s Vračara.

BONUS VIDEO: Potraga za nestalim Matejom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

ž

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare