Foto:EPA-EFE/JENS SCHLUETER

Meštanka sela Batote kod Brusa J. Đ. (21), koja se sumnjiči za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju, prebačena je iz Opšte bolnice u Kruševcu u pritvorsku jedinicu.

Osumnjičena je ispričala policiji da se porodila u kupatilu i da misli da je beba davala znake života. Ubistvo bebe, opet prema nezvaničnim informacijama iz istrage, nije priznala.

„Nalaz obdukcije čekamo, a on će pomoći da se utvrdi da li je beba bila živa ili ne, kada je tačno došlo do porođaja, a znaćemo i neke druge okolnosti krivičnog dela o kome je reč. Očekujemo da ona bude saslušana, a u međuvremenu joj je određen i pritvor“, navodi tužilac Milan Mihajlović, ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu koje vodi istragu.

Da podsetimo, istražitelji i policija su u četvrtak, kada su se uputili na smetlište u selu Batote, na stotinak metara od kuće u kojoj žive roditelji i baba J. Đ., zatekli stravičan prizor – mrtvo novorođenče u dđaku od praška za veš. Dan ranije, nađena je i posteljica.

Klupko je počelo da se odmotava kada se porodilja usled bolova i krvarenja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu. Doktoru je bilo sumnjivo što devojka ne želi da sarađuje i na osnovu anamneze i pregleda zaključio je da je došlo do porođaja. Pozvao je policiju, a porodilja je prebačena na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Kruševcu.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, ukućani su potvrdili da su u kupatilu našli krvave tragove, ali su negirali da su znali da je J. Đ. bila trudna. Ima indicija da je to teško moglo da se primeti, budući da je reč o krupnijoj devojci. Po svemu sudeći, porođaj se dogodio pri kraju termina. Porodilja je, inače, radila kao prodavačica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar