Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Stanar luksuznog naselja Beograd na vodi, koji je ranije u razgovoru za Nova.rs ukazao na sve probleme sa kojima se susreo nakon kupovine nekretnine u ovom skupocenom kvartu, tvrdi da i da hoće nešto da promene u objektu ne mogu - upravnika zgrade postavlja generalni direktor "Beograda na vodi".

Stanar ovog naselja kvadrat svog doma platio je po ceni većoj od 3.000 evra, a od ulaska u stan, njegovi problemi ne prestaju. Zbog loših radova morao je da dodatno investira u nekretninu nekoliko hiljada evra, a kako navodi, među glavnim problema jeste održavanje zgrade – koga praktično nema.

Pročitajte još...

„Održavanje se plaća u zavisnosti od kvadrature, ako imate stan od 60 kvadrata – održavanje plaćate 60 evra. To održavanje možda i ne bi bilo problem, da ono postoji. Lift, zgrada, garaža, zidovi, sve je u lošem stanju. Zbog toga smo pokušali da smenimo upravnika zgrade, a koga imenuje generalni direktor Beograda na vodi, međutim, on dosad nije sazvao nijednu sednicu, verovatno kako bi se izbegla tema brojnih anomalija u zgradi. Stanari su se zbog toga i samoinicijativno okupljali, a najveći problem je to što tek polovina stanara živi u zgradi, pa mi nezadoljni ne možemo da ispunimo kvorum od dve trećine“, priča ova stanar.

Kako ističe, firma (naziv poznat redakciji) koja radi održavanje, po svemu sudeći, očigledno nije izbor stanara.

„Znate kako, mi imamo rampu koja je u kvaru i dešavalo se da padne na neko vozilo. Tražili smo u više navrata da se sanira kvar, međutim, iz pomenute firme, i pored plaćanja održavanja, tražili su da osnujemo investicioni fond za reguliranje takvih stvari“, kaže stanar.

Foto: Privatna arhiva

On ističe i da ima neka saznanja da ni ne planiraju da isprave greške.

„Prilikom kupovine stana, vi imate naredne dve godine garanciju na stan. Imam neka saznanja da im je zapravo namera da rešavanje problema oduže da prođu te dve godine, pa da onda kažu da sami regulišemo troškove radova“, kaže stanar.

Podsetimo, ovaj stan ispričao je u ispovesti za Nova.rs da je od kupovine stana naišao na brojne probleme. Zidovi su krivi, garaža plavi, liftovi su u lošem stanju, a i sama zgrada.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Portal Nova.rs poslao je mejl rukovodstvu Beograda na vodi kako bismo dobili njihov odgovor povodom spornih problema, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare