Prevara u Beogradu na vodi: Umesto odštete nudili materijal

Hronika 22. jan. 202110:18 > 10:34
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Stanar luksuznog naselja Beograd na vodi, koji je vidno nezadovoljan odlukom da tamo kupi stan i koji je ranije u razgovoru za Nova.rs ukazao na sve probleme sa kojima se susreo nakon kupovine nekretnine, kaže da su mu nadležni umesto novca za naknadne radove, koje je bio prinuđen da obavi, nudili građevinski materijal.

Jedan od stanara luksuznog kvarta Beograd na vodi (čije je ime poznato redakciji), gde kvadrat stana ide i preko 3.000 evra, u razgovoru za portal Nova.rs ispričao je ranije da su njegovi problemi počeli čim se u uselio u jednu od zgrada. Naišao je na krive zidove i pločice u stanu, potom na plavljenje garaže, i loše stanje zidova i lifta u zgradi.

Pročitajte još...

U razgovoru za Nova.rs ovaj stanar ističe da je žalbe ulagao konstantno, ali da nije dobijao odgovore na njih. Pošto je majstorima, koji su morali da isprave loše radove, dao nekoliko hiljada evra, podneo je zahtev za kompezaciju štete.

„Radovi su bili ogromni i puno su nas koštali, poprilično sam morao da uložim zbog krivih zidova, pločica i brojnih anomalija. Upravo zbog toga sam od rukovodstva Beograda na vodi zatražio da mi se nadoknade pretrpljeni troškovi. Podneo sam zahtev za kompenzaciju, međutim, dobio sam veoma čudnu ponudu. U neformalnom razgovoru rekli su mi da novac za troškove ne mogu da mi daju, ali da su trenutno u izgradnji dve zgrade, te da, ako imam neku vikendicu, mogu da mi je opreme tim materijalom sa gradilišta“, kaže ovaj stanar za naš portal.

„Moram da priznam da je trebalo da mi na samom početku bude jasno sa kim sam ušao u saradnju. Ja sam stan uzeo 8. marta, kada su imali akciju. Rečeno mi je da ću ako uzmem tog dana stan, dobiti godinu dana besplatnog održavanja. Moja devojka i ja smo uzeli stan tada, međutim, zato što je u pomenutom puno duvalo, pa smo zamenili za drugi. Ipak, tada su mi rekli da vaučer više ne važi, jer je sada reč o drugom stanu“, priča ovaj stanar.

Podsetimo, ovaj stanar je ranije u razgovoru za Nova.rs istakao da nije baš najbolje prošao prilikom kupovine stana u naselju Beograd na vodi. Istakao je da je naišao na krive zidove, pločice, a da im često usled padavina plavi garaža.

Ovaj stanar vidno je nezadovoljan uslugom u ovom luksuznom delu Beograda. Kako je istakao, u više navrata se žalio u nameri da se neke stvari poprave, ali su nadležni bili gluvi za njegove probleme.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Pomirio sam se sa tim da se situacija neće popraviti, samo želim da upozorim ostale građane da paze na sve detalje prilikom kupovine nekretnine. Ja sam stan uzeo dok je bio u sivoj fazi izgradnje i grdno sam se prevario“, dodaje on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar