Foto: Profimedia.rs

Posada broda "Aresa", na kom je holandska policija pronašla više od pet tona kokaina i uhapsila jedanaest crnogorskih državljana, pokušala je da prevari radar i neopaženo isplovi iz Surinama, tako što je isključila signal koji emituje kretanje plovila, preneli su crnogorski mediji.

Na sajtu Fletmon koji se bavi praćenjem teretnjaka, navedno je da je plovilo pod zastavom Kameruna isplovilo iz Surinama, ali su međutim, istražitelji registrovali da „Aresa“ od Surinama gasi signal i da se na sistemu pojavila tek posle nekoliko dana u zalivu Venecuele.

Za sve to vreme, bezbednosne službe nekoliko država pratile su kretanje ovog broda. Kada je isplovio iz Venecuele i krenuo ka ostrvu Aruba, tamošnje vlasti su ga presrele i sprovele do doka gde je započeto „češljanje“ teretnjaka, preneli su crnogorski mediji.

Podsetimo,jedanaest državljanja Crne Gore, među njima i Nikolu Martinovića iz Srbije, uhapsila je juče holandska policija u saradnji sa kolegama iz drugih država, na brodu „Aresa“ u vodama Venecuele, kao članove posade, prilikom šverca 5.7 tona kokaina.

Među uhapšenima su Podgoričanin Andrija Mugoša (30), Kotorani Nikola Markić (29), Mihailo Đorđević (58), Tripo Biskupović (37), Vasko Radonjić (50), Vidoje Latković (42), Baranin Dragan Mašanović (46), Dragoljub Živković (67) sa Cetinja kao i Novosađanin crnogorskog porekla Nikola Martinović (42).