Foto: google.maps

Intenzivnim i opsežnim radom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas su uhapsili K. M. (30) i A.M. (29) iz sela Moravac koji se dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić, saopšteno je iz MUP Srbije.

„Zahvaljujući upornom, posvećenom i marljivom radu pripadnika policije, uhapšeno je troje osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom tročlane porodice iz Aleksinca,“ kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je čestitao svim pripadnicima njegovog ministarstva, pripadnicima Uprave kriminalističke policije, pripadnicima Policijske Uprave za grad Niš, pripadnicima Policijske uprave za grad Beograd, koji su učestvovali u rasvetljavanju okolnosti ubistva porodice Đokić.

„Nažalost, ubistva se događaju, ali nijedno ubistvo ne može da ostane nerešeno i nerasvetljeno. Svako ubistvo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će razrešiti, a ubice privesti pravdi“, poručio je ministar.

Pročitajte još:

Kako se još navodi, osumnjičeni su privedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Drama je počela 26. septembra kada su Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25) nestali na putu od sela Moravac do Aleksinca u kome su živeli. Oni su taj dan proveli kod Goranove majke u Moravcu, gde su ručali. Pošto se nisu javljali na mobilne telefone, rodbina je prijavila njihov nestanak policiji koja je krenula u potragu.

Potraga za njima je okončana 6 dana kasnije, na najgori mogući način a najcrnje slutnje su se obistinile. Prvo je pronađen spaljeni „pasat“ kojim su se vozili, a istog dana i njihova tela, na seoskom smetlištu, spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivenja šibljem.

Pretpostavljalo se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik menjačnice, uvek sa sobom nosi veću sumu novca. Posle skoro četiri nedelje, 21. oktobra, uhapšen je Goran Džonić (59), penzioni vatrogasac iz Moravca. Policija je na njegovom imanju pronašla i deo novca, za koji se pretpostavlja da je pripadao ubijenim Đokićima. U Džonićevom stanu u Alesincu pronađen je i pištolj koji je poslat na veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je to oružje korišćeno u likvidaciji.

Večeras su uhapšene još dve osobe za koje se sumnja da su učestvovale u razbojništvu. Mediji javljaju da je policija privela još nekoliko osoba, ali se policija nije oglasila i potvrdila da su i oni učestvovali u zločinu.

 

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare