Ubica porodice Đokić na njihovoj sahrani: Plakao i čupao kosu

Hronika 22. okt. 202115:16 > 15:21
Podeli:
Foto: Nova.rs

Goran Džonić (59), penzionisani vatrogasac iz Aleksinca, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je pre gotovo mesec dana brutalno ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, prisustvovao je njihovoj sahrani!

Detalji nezapamćenog zločina koji se dogodio 26. septembra, a otkriven je šest dana kasnije kada su u šiblju, u ataru sela Moravac kod Aleksinca, pronađena ugljenisana tela porodice Đokić, ne prestaju da šokiraju.

Policija je uhapsila Goranovog brata od tetke zbog sumnje da je ubio Gorana, Gordanu i Lidiju hicima iz pištolja, a potom njihova tela zapalio i vratio se kući kao da se ništa nije dogodilo?! U pokušaju da prikaže da pati kao i drugi članovi porodice, komšije, prijatelji i meštani Aleksinca zbog nezapamćenog zločina, koji je počinjen iz koristoljublja, Džonić je prisustvovao i sahrani svojih žrtava.

Džonić se pravio da tuguje, stajao je u povorci i kraj porodične grobnice u koju su u istom danu spuštena tri kovčega, od čega jedan beli u koji su smešteni ostaci tela ubijene Lidije, dvadesetšestogodišnje devojke koja je bila izuzetno vezana za svoje roditelje i kobne noći bila sa njima u kolima.

Pročitajte još:

Džonić je na sahrani plakao, jesao, dok se, kako saznajemo, kod kuće u danima nakon zločina ponašao potpuno normalno.

– Na sahrani je bio sa ostalim rođacima i prijateljima jer nije mogao da izbegne dolazak da ne bi ispao sumnjiv. Kao i ostali ožalošćeni i on je pokazivao tugu, navodnu tugu, plakao je, čupao kosu i psovao, pitajući se glasno „Ko je mogao to da uradi? – prepričava sagovornik „Blica“.
Kako saznaje „Blic“ i za vreme potrage za Đokićima Džonić se pojavljivao na mestu ispred Doma kulture u selu odakle je kretala potraga policije, vatrogasaca i pripadnika snaga bezbednosti i raspitivao se dokle su stigli sa potragom i da li su nešto pronašli.

– Dolazio je nekoliko puta, kao slučajno prolazeći tim delom sela i zapitkivapo je l ima nešto „Da li ste nešto našli?“ – kaže jedan od meštana.
Ovu sahranu, kako je „Blic“ tada pisao nadgledali su inspektori u civilu koji su pomno pratili svaki pokret i ponašanje prisutnih jer su od prvog dana verovali da ubica, ili njegov pomagač mora biti neko iz Moravca ili okoline jer je odlično poznavao teren na kom je ubio Đokiće, a potom 10 kilometara dalje spalio njihova kola, a da to niko danima ne primeti…
Podsetimo, Goran Đokić i Goran Džonić su bili izuzetno bliski i znali su se celog života. Osumnjičeni Džonić živeo je svega četiri kuće od porodice Đokić. Policija je kod Džonića, na imanju negovog sina, pronašla i 43.000 evra koje su, kako se veruje, ukradene od Đokića i koje su bile motiv zločina. Da situacija bude još neverovatnija, Džonić je u policiji tvrdio da on nije ubio rođake već da su to uradili njegovi sinovi, inače jedan vatrogasac kao i on, a drugi vojnik. Međutim, ono što Džonić nije očekivao je da će oba sina proći na poligrafu, i da policija protiv njega već ima i druge dokaze.

BONUS VIDEO: Poslednji oproštaj od porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar