Foto: Printscreen

Crnogorska policija jutros je rasvetlila pokušaj likvidacije jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, a portalu "Vijesti" nezvanično je potvrđeno iz policije da je reč o vođi navijača Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja. Belivuk iza sebe ima poduži kriminalni dosije zbog različitih dela.

„Podaci govore da je sprečeno ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji se već nekoliko dana nalazi kod jednog od vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera. Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe. Policija i SDT proverava da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka, koji je nameravao da se domogne Aerodoroma u Tivtu i da se ukrca na avion za Beograd“, piše portal Vijesti.

Pročitajte još...

Podsetimo, policija je privela više osoba, a Belivuk se već neko vreme nalazi u Crnoj Gori. Mediji su preneli i da je on pre nekoliko dana priveden u Kotoru na informativni razgovor.

„Njega je policija u ponedeljak zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića“, pišu „Vijesti“ i dodaju da se Belivuk nalazi pod budnim okom tamošnje policije, koja prati njegovo kretanje i komunikaciju.

Inače, Miljković je zajedno sa Belivukom oslobođen krivice da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, izrešetanog na tramvajskim šinama pre nekoliko godina.

Belivuk je označen kao vođa navijačke grupe „Janjičari“, a sumnja se da je povezan sa „kavačkim klanom“, čiji je vođa upravo Radoje Zvicer. Zvicer je maja ove godine teško ranjen u Ukrajini, kada su napadači pucali u njega dok je trčao. Likvidaciju je sprečila njegova supruga Tamara Zvicer, koja je zapucala na napadače.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar