Foto:Privatna arhiva

Grupa od oko 80 bajkera posetila je danas baku Ljiljanu kojoj su radnici Centra za socijalni rad u Blacu pokušali nasilno da oduzmu unuke, uprkos tome što je predala zahtev za starateljstvo.

Priča porodice Dačević potresla je celu Srbiju, a lavinu negativnih komentara upućenih na račun radnica Centra za socijalni rad izazvao je video snimak zabeležen na pragu njihove porodične kuće, na kom se vidi kako fizički pokušavaju da odvedu dečaka, dok se on opire, a zatim beži u susednu sobu.

Foto:Privatna arhiva

Zato je danas grupa od oko 80 bajkera, sa pedesetak dvotočkaša, posetila kuću porodice Dačević. Njihov dolazak ispratio je veliki broj meštana koji su bajkere dočekali u dvorištu porodice Dačević.

Foto:Privatna arhiva

Bajkeri su prethodno pozvali sve zaljubljenike u dvotočkaše da se pridruže ovoj plemenitoj akciji i daruju porodicu shodno svojim mogućnostima. Bajkeri su, kako se moglo videti na društvenim mrežama, pristigli iz svih delova Srbije.

Osudili ponašanje radnica

U Opštini Blace su se odmah nakon incidenta oglasili i u saopštenju se ogradili od postupaka radnica Centra, a tokom dana nam je rečeno da će na prvoj narednoj sednici Skupštine biti izabran novi direktor ove ustanove.

“Postupanje prema deci iz porodice Dačević iz Suvog Dola, a prateći celokupnu situaciju u vezi sa ovim slučajem, smatramo da radnice Centra nisu bile obazrive i pažljive, zato najoštrije osuđujemo ponašanje zaposlenih i podržavamo apel javnosti da nadležni organi ispitaju čitav slučaj i da se odgovorni sankcionišu”, kažu u Opštini Blace.

Ministarstvo je povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević koja su živela sama sa nepokretnom bakom, pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi i osudilo postupanje radnice.

Direktorka Centra za socijalni rad je smenjena, a ujedno će protiv radnica biti pokrenut disciplinski postupak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar