blade deca baka
Foto: Printscreen Twitter

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu smenjena je danas, nakon što su radnice ove ustanove 19. marta pokušale da izmeste dvoje maloletne dece, a 13-godišnjeg dečaka na silu htele da izvuku iz kuće u kojoj živi sa bakom. Ujedno će protiv radnica Centra za socijalni biti pokrenut disciplinski postupak, a nadležni organi će odlučiti da li će one i dobiti otkaz, pišu "Južne vesti".

U Opštini Blace su se odmah nakon incidenta oglasili i u saopštenju se ogradili od postupaka radnica Centra, a tokom dana nam je rečeno da će na prvoj narednoj sednici Skupštine biti izabran novi direktor ove ustanove, pišu „Južne vesti“.

„Postupanje prema deci iz porodice Dačević iz Suvog Dola, a prateći celokupnu situaciju u vezi sa ovim slučajem, smatramo da radnice Centra nisu bile obazrive i pažljive, zato najoštrije osuđujemo ponašanje zaposlenih i podržavamo apel javnosti da nadležni organi ispitaju čitav slučaj i da se odgovorni sankcionišu“, kažu u Opštini Blace.

Inače, snimak koji je 19. marta preplavio društvene mreže u kome se vidi da zaposlene u Centru za socijalni rad pokušaju da na silu izvuku dečaka iz kuće kako bi ga sa mlađom sestrom smestile u hraniteljsku porodicu, izazvao je veliki broj komentara, nakon čega se oglasilo i nadležno Ministrastvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, a pre 3 dana je najavilo i smenu direktorke, ali i disciplinski postupak protiv radnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar