Sergej Trifunović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ročište za glavnu raspravu po parničnoj tužbi Zorana Babića protiv glumca Sergeja Trifunovića, zbog izjave da je tadašnji direktor Koridora Srbije bio za volanom "škode" na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada je u nesreći poginula Stanika Gligorijević, nije održano, jer se tužilac nije pojavio, sa obrazloženjem da je "bio u kontaktu sa obolelim od kovida".

U nesreći 31. januara 2019. godine, kada je „škoda“, koja se kretala velikom brzinom, udarila u vozilo ispred, poginula je Stanika Gligorijević, a tužilaštvo je podnelo prijavu protiv Babićevog vozača, dok je Trifunović kao tadašnji lider udruženja Pokret slobodnih građana izjavljivao kako je direktora Koridora Srbije šest-sedam ljudi izvlačilo sa vozačkog mesta.

Trifunovićev advokat Aleksandar Petrović rekao je FoNetu, nakon odloženog ročišta, da, iako je predmet spora postupak za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti, pravi razlog nije to, nego je pritisak predstavnika vlasti na javno mnenje da se ne bavi pitanjima od javnog značaja kao što je saobraćajka ispred rampe u Doljevcu.

„To je nešto što interesuje javnost, a moj klijent se bavio tom temom. Ova parnica je pokušaj da se on ućutka i da ne nastavi da se bavi temom na koju i dalje nisu dati odgovori“, istakao je Petrović.

On je rekao da je predložio da se združe spisi predmeta krivičnog postupka koji se vodi protiv vozača Koridora Srbije i Babićeve tužbe protiv Trifunovića, kako bi svi zajedno bili upoznati sa okolnostima te saobraćajne nesreće, kao i da insistira da se prikažu i „nestala“ dva minuta snimka bezbednosnih kamera, za koja je predsednik Srbije i Babićev partijski lider Aleksandar Vučić rekao da su „strašni“.

Trifunović je rekao da će insistirati da se Vučić pozove kao svedok, „zato što je potpuno van Ustava i prava jedini čovek koji je video snimke“.

Kako je naglasio, Putevi Srbije osam puta na zahtev državnog tužioca odbijaju da daju te snimke u Doljevcu, a „onda se pojavljuje Vučić, koji kaže da je video te snimke i koji kaže kako su užasno jezivi i zato neće da ih pusti na televiziji“.

A nema problem, ukazao je Trifunović, da pusti snimke koje je pravio bivši telohranitelj njegovog sina i čovek koji je obezbeđivao njegovu inauguraciju Velja „Nevolja“ Belivuk, snimke odsečenih glava i tela bez udova, to nema problem da pušta u „prajm tajmu“, a ima problem da nas suoči sa ovim.

Prema mišljenju Trifunovića, na odgovornost treba pozvati i tužilaštvo, koje nije uspelo da napravi pritisak na Puteve Srbije, koji su dali snimak bez glavna dva minuta nesreće, nego tek na deveti zahtev tužioca, „što je svojevrsna sramota za srpsko društvo, a omalovažavajuće za porodicu Gligorijević“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar