Odloženo suđenje Babićevom vozaču, boli ga stomak

Hronika 23. dec. 202015:05 > 15:06
Podeli:
Foto: Printscreen, Vesna Lalić

Suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču "Koridora Srbije", optuženom za nesreću na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je prošle godine poginula Stanika Gligorijević (52), odloženo je za 3. mart jer se okrivljeni nije pojavio na pretresu u Osnovnom sudu u Nišu.

Stanojeviću se na teret stavlje teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a pomenuta nesreća dogodila se 31. januara 2019., u kojoj je poginula Gligorijevićeva (52), dok je još pet osoba povređeno, među njima i direktor “Koridora” i funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Pročitajte još...

Stanojevićev advokat istakao je danas da njegov branjenik ima zdravstvene probleme, odnosno da mu se sinoć požalio na bolove u stomaku.

„Kazao mi je da je od svog lekara dobio poštedu“, rekao je advokat, dok mu je postupajući sudija u ovom postupku dao rok od sedam dana da dostavi dokumentaciju kojom bi dokazao da je Stanojević opravdano odsutan.

„Ukoliko se ustanovi da je izostanak neopravdan, preduzećemo zakonske mere da se obezbedi njegovo prisustvo na sledećem glavnom pretresu“, najavio je sudija.

Na današnjem glavnom pretresu trebalo je da budu saslušani svedoci, policijski službenici koji su obavljali uviđaj na mestu nesreće kao i veštak saobraćajne struke čiji je zadatak da se izjasni o stanju kolovoza i ostalih faktora koji su uticali na vozače kritičnog dana. Sudija Radivojević je obavestio veštaka da je stigao izveštaj od “Srbija Autoputa” o posoljavanju te deonice, te mu je ukazao na potrebu da prilikom davanja mišljenja i nalaza, uzme u obzir i ovaj dokument.

Naplatna rampa Doljevac Foto:Screenshot

Nataša Jeftić, službenica “Puteva Srbije”koja je u vreme nesreće naplaćivala putarinu na rampi u “Doljevcu”, kazala je da na ovom mestu zbog konfiguracije terena, veoma često bude maglovito.

„Bila sam u kućici kada sam videla kako iz pravca Niša stiže vozilo koje se kretalo velikom brzinom. Uspela sam da istrčim napolje pre nego što sam čula strašan tresak. Moj kolega Aleksandar Dinić je izašao iz susedne kućice i uputio se ka mestu nesreće. Nisam videla ko je bio za volanom vozila niti ko je sedeo na zadnjem sedištu automobila. Vidljivost je zbog magle bila par stotina metara“, rekla je ranije Jeftićeva.

Podsetimo, tragedija se desila 31. januara 2019., kada je optuženi Stanković, upravljajući službenom “škodom”, udario u “opel astru” koja je bila u traci za naplatu putarine, nakon čega se ona odbila i zakucala u zadnji deo “folksvagena” koji je napuštao rampu. Na licu mesta poginula je Gligorijevićeva, dok je pet osoba lakše i teže povređeno. Stankoviću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, dok je tužilaštvo tražilo da se on kazni sa najmanje pet godina robije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar