Foto: Privatna arhiva

Agonija porodice Ivane Tepšić se nastavlja. Ana Marković, rođena sestra preminule porodilje koja je umrla pre skoro mesec i po dana nakon što je donela bebu na svet u Višegradskoj GAK, za čiju smrt porodica krivi dr Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, danas nam je, gušeći se od suza, rekla da se uopšte ne zna gde su nalazi sa obdukcije!

Naime, nalazi sa obdukcije Ivane Tepšić koja je preminula 17. maja u Višegradskoj GAK su gotovi još pre nedelju dana, ali porodica ne može da ih dobije, jer se ne zna gde se nalaze.

„Zet je išao da uzme Ivanina dokumenta koja su ostala u GAK-u. Tamo su mu rekli da su nalazi sa obdukcije na Patologiji na Medicinskom fakultetu i da tamo treba da pošaljemo zahtev. Međutim, na Patologiji na Medicinskom su nam rekli da su nalazi na Patologiji u Višegradskoj i da tamo treba da šaljemo zahtev. Pokušavali smo tri dana da ih dobijemo i kada smo uspeli, rekli su nam da nalazi nisu kod njih. Ne znamo kome da pošaljemo zahtev. Ljudi moji… ovo je agonija… ovo nije normalno šta nam rade, ne možemo više“, zavapila je Ana Marković jecajući.

Podsetimo, porodica Tepšić je podnela krivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu protiv ginekologa Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, koje smatraju direktnim krivcima za smrt mlade majke. Ni posle dve nedelje od kada je tragična priča o porodilji izašla u javnost, o slučaju se nije oglasilo ni GAK, ali ni Ministarstvo zdravlja.

Ivana Tepšić je preminula 17. maja u GAK-u, nekoliko sati nakon porođaja usled srčanog zastoja. Nesrećna žena je uprkos pokušajima reanimacije izgubila bitku za život, samo nekoliko sati nakon što je na svet donela dečaka. Njena porodica optužila je za tragični ishod lekarski tim koji ju je porađao, tvrdeći da je Ivana uoči porođaja danima krvarila, ali da se niko od zaposlenih u GAK nije na to obazirao.

Foto: Privatna arhiva

“Za smrt moje sestre krivimo doktora Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka. Digli smo krivičnu prijavu protiv njih. Moja sestra je krvarila kao iz šerpe… Zaustavili su joj krvarenje i nisu hteli da je porode, opet je prokrvarila… Davali su joj bensedine, stalno nas je zvala i plakala i govorila da joj je užasno, da hoće kući i da ne može više da izdrži… Eto, ne znam šta bih vam više rekla”, rekla nam je Ana.

Ivani je termin trebalo da bude 23. maja, međutim 14. maja je prokrvarila i muž ju je odvezao u bolnicu. Ona je primljena oko 3 ujutru, obavili su sve preglede i odlučili da ona ipak nije za porođaj. Čekali su da krene prirodno. Prema rečima njenih najbližih bila je otečena, imala je visok pritisak, pila je duplu terapiju koju su joj prepisali u Višegradskoj. Potom je ponovo prokrvarila 16. maja. Tada je odvezena u salu, opet sa rečima da nije za porođaj, pa su je ponovo vratili na odeljenje visokorizičnih trudnoća. Dana 17. maja u 9.05, je ponovo prevezena u salu i porođaj je otpočeo. Beba je bila jako krupna, 4 kile i 350 grama i na svet je došla u 12.05. Nakon porođaja u otpusnoj listi su napisali da je sve bilo u redu, ali je porodilja preminula u 16.50 časova. Njena beba je otpuštena iz bolnice i predata je porodici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare