Foto: Privatna arhiva

Dve nedelje nakon što je naš portal Nova.rs objavio potresnu priču da je u Višegradskoj preminula porodilja Ivana Tepšić iz Bečmena i da njena porodica za to krivi lekare protiv kojih su podigli krivične prijave, bolnica se nalazi pod istragom.

Kako saznajemo, naloženo je da se uradi unutrašnja kontrola koja će da proceni šta se zaista dogodilo, odnosno, da utvrdi da li je Ivana umrla zbog greške lekara. Takođe, saznajemo da nalazi sa obdukcije još uvek nisu gotovi.

Irina Borović Foto: Medija centar Beograd

„Budući da je krivični postupak tek pokrenut i da u njemu ne postoji ništa osim krivične prijave, dakle ni jedan jedini dokaz koji bi upućivao na krivičnu odgovornost našeg klijenta, u ovom trenutku ne možemo davati bilo kakve komentare o predmetu. Jedino mogu reći da je prema našim saznanjima sve što je preduzeto, preduzeto savesno, profesionalno i u svemu u skladu sa pravilima struke“, izjavila je za Nova.rs advokatica Irina Borović koja zastupa lekara.

Podsetimo, porodica Tepšić je podnela krivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu protiv ginekologa Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, koje smatraju direktnim krivcima za smrt mlade majke.

Ivana Tepšić je preminula 17. maja u GAK-u, nekoliko sati nakon porođaja usled srčanog zastoja. Nesrećna žena je uprkos pokušajima reanimacije izgubila bitku za život, samo nekoliko sati nakon što je na svet donela dečaka. Njena porodica optužila je za tragični ishod lekarski tim koji ju je porađao, tvrdeći da je Ivana uoči porođaja danima krvarila, ali da se niko od zaposlenih u GAK nije na to obazirao.

“Za smrt moje sestre krivimo doktora Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka. Digli smo krivičnu prijavu protiv njih. Moja sestra je krvarila kao iz šerpe… Zaustavili su joj krvarenje i nisu hteli da je porode, opet je prokrvarila… Davali su joj bensedine, stalno nas je zvala i plakala i govorila da joj je užasno, da hoće kući i da ne može više da izdrži… Eto, ne znam šta bih vam više rekla”, rekla nam je Ana.

Foto: Privatna arhiva

Ivani je termin trebalo da bude 23. maja, međutim 14. maja je prokrvarila i muž ju je odvezao u bolnicu. Ona je primljena oko 3 ujutru, obavili su sve preglede i odlučili da ona ipak nije za porođaj. Čekali su da krene prirodno. Prema rečima njenih najbližih bila je otečena, imala je visok pritisak, pila je duplu terapiju koju su joj prepisali u Višegradskoj. Potom je ponovo prokrvarila 16. maja. Tada je odvezena u salu, opet sa rečima da nije za porođaj, pa su je ponovo vratili na odeljenje visokorizičnih trudnoća. 17. maja u 9.05, je ponovo prevezena u salu i porođaj je otpočeo. Beba je bila jako krupna, 4 kile i 350 grama i na svet je došla u 12.05. Nakon porođaja u otpusnoj listi su napisali da je sve bilo u redu, ali je porodilja preminula u 16.50 časova. Njena beba je otpuštena iz bolnice i predata je porodici.

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare