Smrt porodilje u Višegradskoj: Porodica traži veštačenje

Hronika 22. jun. 202011:30 > 13:12
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Porodica porodilje Ivane Tepšić (31) iz Bečmena, koja je preminula 17. maja u GAK u Višegradskoj ulici i dalje čeka nalaze obdukcije, ali njeni najbliži već sada primećuju da su Ivanini papiri iz bolice puni nelogičnosti i najavljuju da će tražiti dodatno veštačenje.

„Dobili smo Ivaninu dokumentaciju iz GAK-a i sve je nelogično. Recimo, na jednom papiru piše da nije primila transfuziju krvi, a na drugom da jeste i to dve jedinice, B pozitivnu i B nultu. Potom, na jednom papiru piše da je porođaj trajao četiri sata i 25 minuta, a na drugom da je trajao od 9:45 do 12:25“, jada se Ana.

Ona ističe da je njenoj sestri ubeleženo da joj je hemoglobin 60.

„To je ispod svakog proseka, ona nije imala krvi u sebi uopšte… Normalno je da imate od 120 do 160… Sva dokumentacija mora ići  na veštačenje“, priča sestra.

Kaže da su nalazi sa obdukcije gotovi, ali da ih oni nisu dobili.

„Bolnica ima nalaze, ali mi ne. Moramo da pišemo zahtev da ih dobijemo, što ćemo učiniti sutra“, priča nam Ana Marković.

Otpusna lista Ivane Tepšić, Foto: Privatna arhiva

Obdukciju je uradio Medicinski fakultet u Beogradu, na kom predaje ginekolog koji je porađao Ivanu, zbog čega porodica otvoreno sumnja u nepristrasnost tamošnjih patologa i ne isključuje mogućnost da će na kraju i tu povesti privatnu istragu.

“Rađena je tamo gde radi i lekar koji je porađao moju sestru. Mogu da urade šta god hoće sa tim rezultatima. Sačekaćemo ih, pa ćemo u skladu sa tim da veštačimo i uzorke privatno”, navodi Ana.

Podsetimo, redakciju našeg portala pre više od 40 dana kontaktirale su Ana Marković, rođena sestra porodilje Ivane Tepšić (31) iz Bečmena i Lidija Radovanović, njena najbolja prijateljica, sa pričom da je Ivana preminula nakon porođaja u Višegradskoj zbog greške lekara Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka. Sve o tome pročitajte u dole priloženom linku:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar