Sretenjsko ordenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs/Ilustracija

Pravni zastupnik rukovodioca u Elektroprivredi Srbije (EPS) Ivice Zdravkovića, koji je priveden zbog sumnje da je učestvovao u krađi ordenja iz zgrade SIV-a, naveo je da je njegov branjenik negirao bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem, kao i navode u medijima da je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke energetike i rudarstva Dubravke Đedović Handanović.

Odgovor advokata Ivice Zdravkovića za N1 prenosimo u celosti:

„Gospodin Ivica Zdravković i njegov pravni tim, ovim upućuju demanti usled činjenice da su informacije prenete u tekstu pod naslovom „Vreme saznaje: Rukovodilac u EPS-u Ivica Zdravković među hapšenima z akrađu ordenja“ u znatnoj meri nepotpune i neistinite.

Najpre, nepotpuno je preneta informacija kojom se navodi da je g. Zdravković pritvoren, budući da su izostavljeni osnov pritvaranja i njegova dosadašnja odbrana, što prevashodno utiče na stvaran prikaz i sveopšti utisak o činjenicama.

Izostavljena je okolnost da je g. Zdravković u dosadašnjem toku postupka izneo potpunu i ubedljivu odbranu, u kojoj je negirao bilo kakvu povezanost sa konkretnim događajem.

Zatim, g. Zdravković je samo jedan od osumnjičenih kojima je određen pritvor do 20 dana (ne 30 – kako je preneto) isključivo radi nesmetanog saslušanja svedoka u postupku. Pritom, mera pritvora još uvek nije konačna, budući da se čeka odluka suda po žalbi.
Takođe, gospodin Zdravković kategorički negira netačne navode da je blizak g. Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović.

Takvi navodi su u celosti neistiniti i g. Zdravković nema bilo kakav, a kamoli blizak odnos sa g. Handanovićem.

Tekst spornog članka sastavljen je maliciono, sa ciljem d adiskredituje g. Zdravkovića, koristeći okolnosti koje nipošto nisu u vezi sa njegovim trenutnim zaposlednjem, i to iznošenjem nepotpunih, neistinitih i bespredmetnih informacija“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare