Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović privatna arhiva

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas u 13:30 sati biće izrečena druga provostepena presuda Aleksandru Mitroviću (28), sinu vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, koji je optužen da je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici udario džipom "BMW x5" i ubio na mestu Andreu Bojanić (17), a potom pobegao sa mesta nesreće, u julu 2013.

Prethodnu presudu kojom je Mitrović osuđen na 11 meseci kućnog zatvora ukinuo je Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi. Nova presuda biće izrečenba danas nakon što je okončan ponovljeni postuak koji je otpočeo u martu ove godine.

Mitrović je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dok je drugo krivično delo za nepružanje pomoći povređenom u nesreći u međuvremenu zastarelo.

Podsetrimo, Mitrović je udario Bojanićevu na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici, a veštačenje je potvrdilo da je devojka prelazila na crveno svetlo za pešake. Nakon što ju je pregazio, Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, d abi se tek posle nekoliko sati predao policiji u pratnji oca i advokata.

Pročitajte još:

Neliko mesec je proe u pritvoru, a slučaj punih sedam godine prate brojne kontroverze.

“Dešavanja koja su bila 2012. godine i 2013. na političkoj sceni umnogome su doprinela tome da neke stvari nekima idu na ruku. Jasno vam je o čemu pričam”, ispričao je ranije za portal Nova.rs otac stradale devojke Savo Bojanić kaoji je naveo da ostaje pri svojoj tvrdnji da je Aleksandar išao neprilagođenom brzinom koja je bila oko 80 km/h, kao i da su snimci saobraćajke koje je dobio kopije – kopija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare