Savo Bojanić Foto:Facebook

Savo Bojanić, otac tragično preminule Andree Bojanić (17), koju je u julu 2013. godine usmrtio Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, vlasnika Pink televizije, nakon današnjeg suđenja, koje je odloženo za 15. april, za Nova.rs, izjavio je da se iza svega krije politička pozadina.

„Dešavanja koja su bila 2012. godine i 2013. na političkoj sceni umnogome su doprinela tome da neke stvari nekima idu na ruku. Jasno vam je o čemu pričam“, navodi Savo i dodaje da ostaje pri svojoj tvrdnji da je Aleksandar išao neprilagođenom brzinom koja je bila oko 80 km/h, kao i da su snimci saobraćajke koje je dobio kopije – kopija.

#related-news_1

„Na snimku je vreme koje je približno nesreći. Saobraćajka je bila u četvrtak, a snimak smo dobili tek u utorak. To je van pameti. Da je vozio sporije 0,8 sekundi, moje dete bi bilo živo. Ta raskrsnica je nepregledna, na njoj ljudi i dan danas ginu… „, kaže Savo i ističe da je potpuni nonsens to što su advokati optuženog tražili da se suđenje odloži do daljeg, zbog koronavirusa.

Andrea Bojanić Foto: Privatna arhiva

„U svom ovom ludilu mi se vadimo na koronu“, rekao je Savo Bojanić i naglasio da sve izgleda kao cirkus: „Videćemo ko će se pojaviti na sledećem ročištu i kako će to izgledati. Biće nešto održano, pa opet odloženo. Ovaj postupak treba da traje još dve godine. Koliku kaznu će da dobije, bila bi lutrija da to kažem“, rekao je Savo Bojanić.

I advokat Save Bojanića, Nenad Janković, smatra da sve suviše dugo traje:

Aleksandar Mitrović sa advokatima, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Postupak je sam po sebi jako složen, ali to ne opravdava da suviše dugo traje. Mislim da su svi rokovi probijeni. Očekujem da će sud postupiti po zakonu, i okrivljenog osuditi po zakonu, smatram da će to biti krajnji ishod svega. Očekujem da bude dodeljena predložena kazna od godinu i četiri meseca, jer je bio u pitanju jedan mlad ljudski život“.

Podsetimo, u julu 2013. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu poginula je Andrea Bojanić (17) u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Aleksandar Mitrović. Tužilaštvo sve vreme tvrdi da je on vozio neprilagođenom brzinom i da je tragedija mogla da se izbegne, bez obzira što je Andrea prelazila na crveno. Odbrana, pak, ukazuje na činjenicu da je i vozio prilagođenom brzinom ne uspeo da izbegne kontak, da je reč o semaforizovanoj raskrsnici, te da optuženi nije kriv.

Pratite nas i na društvenim mrežama: