Zlotska reka Foto:printscreen/twitter/GTanacki

Nivo Zlotske reke kod Bora drastično je opao, tvrde ekološki aktivisti iz te opštine i ističu da se radi o jednoj ekološkoj katastrofi.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem se vidi da je Zlotska reka, kako tvrde autori video zapisa, isušena. Naime, autori snimka tvrde da je nivo reke opao za više od dva metara. „Ovo je katastrofa„, ističu oni.

„Tri dana nakon usvajanja spornog Zakona o vodama, Zlotska reka je brzinski isušena! Za 3 dana jedna reka! Brizna kojim rade je munjevita!“, navodi se u Tviter objavi zajedno sa video snimkom.

„Kanjon Zlotske reke koji našu reku pretvara u lepoticu, zbog gluposti i nemara svih vas koji vodite ovu državu i svih vas koji ste veliki u zaštiti životne sredine i u zaštiti prirodnog bogatstva. Mi smo došli danas da vam pokažemo da Zlotska reka nestaje“, kaže jedan muškarac na snimku i dodaje:

„Od pre nekoliko dana, kada ste usvajali Zakon o rekama, reka je uradila svoje, priroda je uradila svoje. Zlotske reke nema, a o tome ne govore ni odbornici vladajuće koalicije, a ni samozvani predsednik mesne zajednice, kao ni gradonačelnik Bora.“

Muškarac na snimku poručuje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da istočna Srbija nije samo Ziđin, kao ni fabrike i hidroelektrane koje, kako kaže, Vučić obilazi.

„Srce istočne Srbije je Zlot, Zlotska reka i Zlotska pećina. Peljevinska reka je direktno upotrebljena za punjenje Borskog jezera, i ona ne daje tok Zlotskoj reci“, kaže on. i dodaje:

„Vidite da je nivo vode opao za više od dva metra, ovo je katastrofa. I kao po dobrom starom običaju niko od vas ne reaguje.“

Bonus video – Ekološka katastrofa na Toplici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare